El procés d'enderrocament del Miniestadi conclourà aquest gener amb la retirada de la passarel·la que l'unia al Palau Blaugrana

El procés d'enderrocament del Miniestadi conclourà aquest gener amb la retirada de la passarel·la que l'unia al Palau Blaugrana

L’actuació s’allargarà fins al dia 17 aprofitant una finestra en què no hi ha partits al Palau i al Camp Nou els dies de més incidència, les nits del 13 al 15, quan es tancarà el trànsit d’Arístides Maillol

El procés d’enderrocament del Miniestadi conclourà aquest mes de gener amb l’execució del tercer àmbit d’actuació, la retirada de la passarel·la que l’unia al Palau Blaugrana i que passa per damunt del carrer Arístides Maillol. L’actuació es durà a terme entre els dies 9 i 17 de gener, amb especial incidència els dies 13, 14 i 15, aprofitant una finestra en què no hi ha partits ni al Palau Blaugrana ni al Camp Nou. El tall es farà sense que hi hagi afectació de la rampa que dona accés al pavelló poliesportiu, fet que permetrà continuar amb el seu ús regular els dies de partit en el que queda de temporada.

Els treballs de desmuntatge de la passarel·la es divideixen en tres fases. La primera és la dels treballs previs, que consisteixen en la preparació i el condicionament de la zona per al correcte desmuntatge. En la part mitjana de la passarel·la que separa els carrils de pujada i de baixada es col·locarà un estintolament provisional i durant el dia d’avui es tallarà amb fil de diamant per crear dues seccions diferenciades. Aquesta fase s'efectuarà en horari laboral i hi haurà un desviament de circulació provisional que afectarà dos carrils del carrer Arístides Maillol, així com el carril bici.

La segona fase és la de l’hissat de la passarel·la, que consistirà a retirar aquestes seccions amb l’ajuda de dues grans grues mòbils autopropulsades de 450 i 250 tones en dues parts, de manera que es realitzarà amb un menor impacte en l’activitat diària de la ciutat. El sistema d’execució amb grues dona més garanties de seguretat i té un impacte mediambiental menor en l'aspecte acústic que qualsevol altre sistema.

El procés de retirada de la passarel·la

La retirada de la primera secció es farà entre el 13 i el 14 i la segona secció, entre el 14 i el 15, sempre en horari nocturn (entre les 21.30 h i les 6.00 h), perquè durant aquestes actuacions serà necessari tallar tot el trànsit pel carrer Arístides Maillol. Un cop desmuntades les dues seccions de la passarel·la que afecten el vial públic, les peces es traslladaran a l’interior dels terrenys del Miniestadi per fer-ne el  reciclatge. Els treballs que afecten la tercera secció de la passarel·la, que és la que es troba dins la zona de l’aparcament del Palau Blaugrana, al recinte del Club, no comporten afectacions al vial del carrer Arístides Maillol.

La tercera fase serà la dels treballs de reposició de la mitjana. Un cop s’hagi desmantellat la passarel·la, es retirarà l’estintolament provisional i es tornarà a reposar la mitjana dels carrils al seu estat original. Aquests treballs es duran a terme entre els dies 15 i 17 de gener, en horari feiner, i afectaran dos carrils del carrer Arístides Maillol, així com el carril bici.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut