PRÈVIA | Arrenca la nova Supercopa per al Barça

PRÈVIA | Arrenca la nova Supercopa per al Barça

Els blaugranes, que busquen ser supercampions per 14a vegada, disputaran les semifinals contra l’Atlètic de Madrid, en una competició que estrena format

El Barça té la possibilitat d’aixecar el primer títol de la temporada: la Supercopa d’Espanya. Com a vigent campió de la Lliga, els blaugranes disputaran la Final Four de la competició, que aquest any estrena format. Ja no es fa a l’estiu, a doble partit entre els campions de la Lliga i la Copa, sinó que hi participen fins a quatre equips amb semifinals i final. Tots tres duels en una mateixa seu, a Jiddah (l’Aràbia Saudita), concretament a l’estadi King Abdullah Sports City.

I aquest dijous 9 de gener (20.00 h, hora de Barcelona) és el moment del debut del Barça, que s’enfrontarà contra l’Atlètic de Madrid. Si els d’Ernesto Valverde aconsegueixen endur-se la victòria disputaran la final el diumenge 12 de gener (19.00 h, hora de Barcelona) contra el Madrid, que va guanyar el València en l’altra semifinal (1-3).

El darrer precedent

Només cal tirar un mes enrere per trobar el darrer precedent entre els dos conjunts. L’1 de desembre, el Barça va visitar el Wanda Metropolitano per disputar la 15a jornada de la Lliga. Els blaugranes van aconseguir tornar de Madrid amb els tres punts gràcies a un golàs de Messi a quatre minuts del xiulet final. Aquest resultat va suposar la segona derrota en tot el campionat domèstic del conjunt matalasser.

Pel que fa a la Supercopa d’Espanya, catalans i madrilenys s’han enfrontat, fins ara, en sis edicions (la primera d’aquestes en la competició predecessora: la Copa Eva Duarte). El Barça ha aconseguit el títol en quatre ocasions (1991, 1992, 1996 i 2013), mentre que l’Atlètic de Madrid l’ha alçat dues vegades (1951, a la Copa Eva Duarte, i 1985).

Les dades que cal tenir en compte

- El Barça és l’equip amb més Supercopes d’Espanya en el seu palmarès, amb un total de 13. Per darrere es troba el Reial Madrid, amb 10. El tercer és el Deportivo, però ja amb tres trofeus a les seves vitrines.

- Els blaugranes tindran l’oportunitat de revalidar el títol que van aconseguir en l’edició passada contra el Sevilla (2-1).

- Leo Messi és el màxim golejador històric de la competició, amb 13 gols en els 18 partits que ha disputat. També és el jugador que ha participat en més edicions (11) i el que més títols ha guanyat (vuit).

- Ernesto Valverde és el segon tècnic que més partits ha disputat a la Supercopa d’Espanya, amb set (tres amb el Barça, dos amb l’Athletic Club i dos amb l’Espanyol). Només el supera Johan Cruyff, amb 12 partits. A més, de les quatre edicions que ha disputat, n’ha guanyat dues: l’any 2015 amb l’Athletic Club i el 2018 amb el Barça. D’aquesta manera, podria igualar Pep Guardiola i Cruyff, amb tres.

- L’Atlètic de Madrid és la segona víctima preferida de Leo Messi. L’argentí ha aconseguit marcar 30 gols contra els matalassers en totes les competicions, per darrere del Sevilla (37).

- Diego Pablo Simeone només ha guanyat dos dels seus 26 enfrontaments oficials contra el Barça com a entrenador matalasser (dues victòries, nou empats i 15 derrotes).

El rival

L’Atlètic de Madrid disputa la Supercopa d’Espanya com a actual subcampió de la Lliga. Actualment, els matalassers són tercers a la classificació domèstica amb 35 punts, a cinc del Barça, que és el líder amb 40. Els del ‘Cholo’ Simeone sumen quatre victòries consecutives i només han sumat dues derrotes en tot el campionat. Per aquest partit, els madrilenys no podran comptar ni amb Lemar ni amb Diego Costa, però el Barça haurà de vigilar ben a prop Morata, màxim golejador de l’equip amb set dianes, Correa, el màxim assistent, o el seu guardià a la porteria, Oblak.

La convocatòria d’Ernesto Valverde

Per viatjar a l’Aràbia Saudita i disputar les semifinals de la Supercopa d’Espanya contra l’Atlètic de Madrid i una hipotètica final, el tècnic blaugrana ha decidit convocar els futbolistes següents: N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Todibo, Suárez, Messi, Neto, Lenglet, M. Wague, Griezmann, Jordi Alba, S. Roberto, F. De Jong, Vidal, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, C. Pérez, Riqui Puig, Collado, Ansu Fati, R. Araujo i Arnau Tenas. Així doncs, han quedat fora de la convocatòria per lesió Ter Stegen, Arthur i O. Dembélé.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut