San Pablo Burgos - Barça: Remuntada 'in extremis' per retrobar-se amb la victòria (80-82)

Els blaugranes sumen el primer triomf del 2020 amb un estel·lar Mirotic amb 28 punts i 30 de valoració

El Barça s'ha refet de la derrota patida a la pista del Baskonia a l'Eurolliga (76-74) amb una victòria de prestigi contra el San Pablo Burgos per 80-82. Els blaugranes han aconseguit capgirar el resultat que ha estat favorable als locals en la major part del duel i han segellat el primer triomf del 2020. Mirotic Oriola, amb 28 i 18 punts, respectivament, han estat els màxims anotadors del Barça.

El duel ha començat amb un San Pablo Burgos molt encertat des de la línia de tres, sobretot amb el seu escorta Vitor Benite, que ha fet un 5/5 en triples en el primer quart. D'aquesta manera, els locals han agafat una embranzida inicial que els ha permès aconseguir un parcial de 12-2 i marxar de nou en el marcador (21-12, min 7). Mirotic, que també ha estat hàbil per sumar de tres, ha reduït la diferència al lluminós del Coliseum amb tres triples per situar el 28-20 amb què s'ha tancat el primer temps.

Un parcial de 0-10, comandats per un estel·lar Oriola, sumant d'un, de dos i de tres, ha situat els de Pesic a només tres punts dels locals (33-30, min 13). El Burgos, però, s'ha reactivat situant una diferència d'onze punts, la més àmplia de tot el partit (43-32, min 15), però els blaugranes no han llançat la tovallola. Els triples de Kuric Mirotic han tornat a col·locar la diferència de tres punts per sota amb el 47-44 que ha donat pas al descans del partit.

Amb l'ai al cor fins a l'últim segon

A la represa, el Barça ha sortit dels vestidors amb la intenció de no deixar escapar un nou triomf. Mirotic, amb quatre tirs lliures consecutius transformats, ha apropat els blaugranes al marcador (53-51, min 24). L'encert del capità Tomic, amb 7 punts en el tercer quart, ha fet possible als culers capgirar el marcador (56-57, min 27) per primera vegada des dels compassos inicials del partit. Tot i la reacció blaugrana, una cistella de Rivero quan faltaven nou segons ha tornat a situar els locals per davant en finalitzar el tercer quart (62-61).

El San Pablo Burgos, amb un parcial de 5-0 en l'inici del darrer quart, ha ampliat la distància en el marcador. Però la insistència dels de Pesic amb un brillant Mirotic i un molt encertat Kuric els ha permès capgirar el marcador (72-73, min 35). Això sí, el triomf no s'ha certificat fins a l'últim segon. Els locals han situat el 80-80 a 41 segons per al final. Mirotic ha transformat amb dos tirs lliures una falta rebuda per tancar, definitivament, el marcador (80-82). Els locals, però, han anotat una cistella en la darrera acció ofensiva que hauria allargat el partit fins a la pròrroga, però ha entrat fora de temps. Amb tot, els blaugranes han certificat el tretzè triomf a la competició domèstica, el tercer de manera consecutiva.