Aprovat el projecte d'urbanització dels carrers i zones verdes de l'entorn del Camp Nou inclòs en l'Espai Barça

Aprovat el projecte d'urbanització dels carrers i zones verdes de l'entorn del Camp Nou inclòs en l'Espai Barça

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona dona llum verda definitiva al projecte d’urbanització inclòs en el planejament aprovat el mandat passat que obre el recinte al veïnat. Els carrers que es renovaran són Arístides Maillol, Joan XXIII, Gregorio Marañón, Menéndez Pelayo, Cardenal Reig, Elisabeth Eidenbenz i travessera de les Corts

El projecte de l’Espai Barça continua avançant. La transformació de l’entorn de les instal·lacions del FC Barcelona al barri de les Corts ha fet un nou pas endavant amb l’aprovació definitiva del projecte d’urbanització dels carrers i espais públics del voltant de l’Estadi per part de la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona, que dona continuïtat a la Modificació de Pla General Metropolità (MPGM) aprovada en el mandat passat per dotar tota la zona de més qualitat.

El govern municipal va treballar el nou planejament amb el Club i el veïnat i entitats de l’entorn perquè tingués el màxim interès públic i consens possible. Des de la seva aprovació definitiva, al maig del 2018, s’ha anat progressant amb els documents que se’n deriven. Actualment, està en tràmit la reparcel·lació urbanística dels terrenys inclosos en l’MPGM. I ara s’ha donat llum verda final al projecte d’urbanització que inclou les intervencions que es faran en els carrers i espais lliures.

Concretament, l’àmbit que cal reurbanitzar té una superfície de 111.046,74 m2, i el FC Barcelona hi invertirà 28 milions d’euros + IVA. El conjunt de les actuacions permetrà crear un gran espai obert al voltant de l’Estadi, eliminar la tanca exterior i els desnivells que hi ha ara i renovar i ampliar els carrers de l’entorn per reordenar l’accés rodat i de vianants.

Un recinte permeable i integrat al barri

El recinte, doncs, s’integrarà al barri de la Maternitat i de Sant Ramon i serà permeable, amb nous espais privats oberts a l’ús públic sense tancaments que mantindran una continuïtat amb la resta d’espais públics, vials i verds que l’envolten i que són davant del Camp Nou i l’actual Palau Blaugrana i als terrenys on s’ubicava el Miniestadi.

Amb aquest objectiu, tot el sòl lliure d’edificació de propietat privada que dona al carrer d’Arístides Maillol, entre la travessera de les Corts i el carrer de Cardenal Reig, serà d’ús públic i s’urbanitzarà adequadament perquè esdevingui un nou àmbit obert a la ciutadania i amb una activitat urbana sostinguda més enllà dels esdeveniments esportius.

L’obertura del recinte alliberarà un conjunt de nous espais d’ús públic que oferiran recorreguts més amables entre la travessera de les Corts i la Diagonal, i facilitaran l’accés a eixos verds de la Diagonal i als diferents mitjans de transport públic de l’avinguda.

Així, el projecte preveu ajustar el traçat del carrer d’Arístides Maillol i ampliar l’espai públic que l’acompanya per connectar millor les instal·lacions. Alhora, es millora la secció del carrer d’Elisabeth Eidenbenz (antic carrer de la Maternitat), tot mantenint l’arbrat actual, i es facilita la relació i el recorregut cívic amb l’avinguda Joan XXIII i la Diagonal.

La secció del carrer de Joan XXIII passarà a tenir tres carrils i carril bici. També s’actuarà sobre els carrers Cardenal Reig, Gregorio Marañón, Menéndez Pelayo i travessera de les Corts (només la vorera del costat Camp Nou).

Nous carrils bici i més espai verd

En totes les intervencions es reordenarà i millorarà l’accés rodat i de vianants, i les voreres perimetrals de les instal·lacions esportives augmentaran la seva amplada. A més, s’aprofitarà per implantar la xarxa de carril bici a tots aquests vials. I creixerà el verd a tot el sector, amb noves zones verdes al carrer Arístides Maillol que connectaran els edificis residencials i el Nou Palau Blaugrana.

També hi haurà una zona verda al voltant de la Masia que incorporarà la rambla de pins de l’avinguda Joan XXIII, els límits del tanatori de les Corts i la Universitat de Barcelona.

El projecte l’ha impulsat el Club en col·laboració amb l’Ajuntament. Per tant, els criteris d’urbanització seguiran els que s’apliquen en les intervencions municipals.

Calendari i propers passos

La previsió és que les primeres obres puguin iniciar-se durant el primer semestre del 2020. Es començaria pel carrer Menéndez Pelayo, en el tram comprès entre Martí Franquès i Joan XXIII, i posteriorment s’anirien executant la resta de vials.

Paral·lelament, el Club i l’Ajuntament seguiran treballant en la resta d’elements de la transformació. L’MPGM inclou canvis importants que caldrà anar desenvolupant, com són el soterrament de tot l’aparcament actual en superfície per mitigar l’impacte en la mobilitat en dies de partit; la renovació del Camp Nou i la construcció del Nou Palau Blaugrana, i la construcció de tres noves edificacions terciàries a l’entorn de la cruïlla d’Arístides Maillol i Joan XXIII i d’una quarta de serveis del Club a travessera de les Corts amb Arístides Maillol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut