Líders de l’any

Líders de l’any

Els d’Ernesto Valverde han liderat la Lliga en 31 de les 39 jornades que s’han disputat al llarg del 2019

El FC Barcelona tanca el 2019 com a líder de la Lliga, si bé encara queda una jornada de la primera volta per disputar-se. Serà el proper dissabte 4 de gener en la visita al camp de l’Espanyol quan es coneixerà el campió d’hivern. Tot i així, el Barça és l’equip que més jornades ha liderat la Lliga al llarg del 2019 com a any natural.

En 31 de les 39 jornades que han disputat els d’Ernesto Valverde han liderat la competició. És a dir, el 79,4% de les jornades d’aquest 2019 han tingut el Barça com a líder. Com a segon classificat destaca l’Atlètic Madrid, que ho ha estat en un total de 20 jornades.

Anàlisi de la darreres 11 temporades

Líder a final d’any, campió de Lliga?

De les últimes 11 temporades el Barça ha quedat líder a final d’any en vuit ocasions. D’aquestes vuit vegades, en set els blaugranes han acabat aixecant el títol de campions de Lliga. Només en una ocasió, la temporada 2013/14, el Barça anava líder a final d'any i no va acabar com a campió de Lliga. Per tant, estadísticament per al Barça acabar l’any líder sol ser un preludi de guanyar el títol de la competició domèstica. En el cas de la temporada 2014/15, els blaugranes van tancar l'any sense ser líders, però sí que van aixecar el títol de la competició domèstica.

Leo Messi aixecant la Lliga de la temporada 2018/19
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut