Barça - ASVEL Villeurbanne: Amb pas ferm a l’Eurolliga (80-67)

Els de Pesic es refan de la derrota en Lliga davant l’Unicaja amb una victòria treballada davant els francesos en un partit de dues cares

El Barça segueix amb pas ferm en competició europea després de la victòria davant l’ ASVEL Villeurbanne per 80-67. Un triomf, però, que ha tingut dues cares. Els de Pesic han signat una primera part d’alt voltatge, però la manca d'encert en atac ha marcat el segon acte. Malgrat tot, els francesos tampoc han tornat endollats dels vestidors i no han qüestionat la victòria blaugrana. L’encert d’Abrines en el tir exterior i els punts des de la pintura de Mirotic han resultat claus. Amb aquesta victòria, el Barça suma l’onzena en 14 partits a l’Eurolliga.

L’inici dels de Pesic ha estat força pausat. Els francesos han sortit més endollats, però Mirotic ha activat les piles dels blaugranes liderant l’atac. L’ASVEL hi ha respost ràpid, amb un parell de triples  -quatre en el total del primer quart- que han tornat a ajustar el marcador. Mentre el joc interior culer ha començat a rutllar amb tots els jugadors aportant en l’aspecte ofensiu, els primers compassos des de més enllà dels 6,75 no han estat massa encertats. El llançament d’Abrines ha topat amb el cèrcol, arribant a la fi del primer període amb un avantatge blaugrana de tres punts (22-19).

Un gran dos més u transformat per Mirotic ha obert un segon quart d’alternances. Els de gris han seguit responent a base de llançaments de tres, fins que han aconseguit anivellar de nou l’enfrontament. El domini dins la pintura de Davis i l’encert d’Oriola ha permès al Barça tornar a agafar les regnes, tot i que l’ASVEL seguia brillant en el tir exterior, liderats per Maledon i Lighty. La bona pressió i les ràpides transicions han permès als blaugranes, comandats per Higgins, escapar-se a +11, culminant un parcial d’11-4. L’estira-i-arronsa ha seguit, amb els lionesos eixugant el marge fins als sis punts. Dos triples consecutius d’un encès Abrines han servit per eixamplar les diferències amb l’ASVEL abans d’anar als vestidors (48-38).

La mitja part ha estat profitosa per un Barça comandat per Mirotic, que ha tornat al parquet decidit a eixamplar el marge, que ha pujat als 17 punts amb els triples de Delaney. El ritme anotador dels de Pesic ha decaigut durant uns minuts travats, i els francesos han anat retallant, amb Lighty al capdavant. Un parcial de 2-7 favorable pels de gris ha deixat l’electrònic ajustat abans de l’últim acte (63-56).

Abrines, el culer més encertat des del triple

La falta d’encert per part dels dos equips s’ha prolongat durant l’inici del darrer quart. L’empenta Pierre Oriola semblava capgirar la dinàmica blaugrana, transformant un parell de tirs lliures i robant una pilota. Però el desllorigador ha estat Abrines, el culer més encertat des dels 6,75, posant el Barça 18 punts amunt. De seguida, els francesos ho han esmenat, acostant-se a 13. Però l’encert de l’ASVEL s’ha quedat en tan sols un avís, i el Barça ha gestionat el còmode avantatge fins al final (80-67).

Dos partits més esperen al Barça aquesta setmana; el primer, el divendres 20 de desembre, a les 20.30 hores, a Munic, per sumar una nova victòria en Eurolliga. També a domicili, els blaugranes visitaran el Joventut diumenge 22 de desembre, a les 18.30 hores, per disputar el derbi a la Lliga Endesa.