Bartomeu repassa els 120 anys d’història del Club

Bartomeu repassa els 120 anys d’història del Club

En una entrevista institucional, el president del Barça relliga el llegat de Gamper amb la projecció global d’una institució líder en l’àmbit de l’esport

El dia que el Barça fa 120 anys, Josep Maria Bartomeu repassa, en una entrevista a Barça TV, l’evolució de l’Entitat en aquest període, que ha sabut projectar-se a nivell global sense renunciar als seus valors fundacionals. “Són 120 anys de superació permanent, 120 anys d’obstacles que hem anat superant i que ens han fet més forts cada vegada, 120 anys d’èxits i derrotes que ens han fet més forts. En aquests 120 anys hem fet el que volíem: tenir un club més fort arreu del món, un club que té un suport enorme i que, segurament, avui en dia ningú té cap dubte que és el club referent en el món de l’esport”, explica Bartomeu.

“El Club s’ha mantingut sempre fidel a les seves arrels ideològiques, hem estat fidels als valors que el van impulsar des del principi i avui podem dir que seguim aquella tradició de 120 anys que Joan Gamper va començar”, assegura el president en aquesta entrevista institucional.

Gran part dels nombrosos èxits esportius del Barça s’han construït al voltant dels millors jugadors de cada generació, en què Messi hi té un paper cabdal: “Al llarg de la història hem tingut grans jugadors, que han estat cracs mundials i referents a la seva època. Paulino Alcántara, Samitier, Kubala, Luis Suárez, Cruyff, Maradona, Rivaldo, Romario, Ronaldinho..., hem tingut la sort de gaudir de grans jugadors al Camp Nou, també de tenir jugadors que van venir del futbol base: Rexach, Carrasco, Amor, Guardiola, Puyol, Xavi, Víctor Valdés, Piqué, Jordi Alba..., han estat èpoques diferents però l’actual, formada pels jugadors que he dit darrerament, és una era diferent, de molt èxit. Al Barça sempre intentem tenir els millors jugadors, ja vinguin de fora o es facin a casa. Leo Messi ha estat un comú en tots els equips des de fa 15 temporades, sempre liderant i sempre guanyant, i no hi ha cap altre club al món que hagi tingut els èxits que ha tingut l’equip de Leo Messi”.

Ronaldinho i Messi, dos llegendes culers

Dins dels èxits esportius, la data més pròxima en el calendari servirà per commemorar aquest mes de desembre els 10 anys del sextet, quan l’any 2009 es van aconseguir la Lliga, la Copa, la Champions, la Supercopa d’Espanya, la Supercopa d’Europa i el Mundial de Clubs: “Va ser un moment màgic, que torna a crear un altre moment molt important en la història del Club. Tothom arreu del món s’adona que hi ha una manera de competir i de guanyar. Guardiola, com a deixeble de Johan Cruyff, evoluciona el model d’una manera sublim i fa que el Barça tingui una temporada de molts èxits. Celebrem aquest sextet, perquè és fonamental celebrar els grans esdeveniments i aquest és un moment important de la història del Club”.

Fora del terreny de joc, el projecte de l’Espai Barça marcarà el futur més pròxim del Club: “És un projecte de club, és imprescindible per seguir creixent, per seguir estant orgullosos del nostre Camp Nou i del nostre Palau. És una gran inversió per al futur, per als propers 50 o 60 anys, i fa que tots tinguem una il·lusió que compartim. És un projecte de moltes generacions, ja fa temps que això s’hauria d’haver pensat i fet, ho estem fent en aquests moments i serà un treball dels propers quatre o cinc anys en què tots els socis haurem de col·laborar i ajudar en aquesta expansió de l’àrea patrimonial. El més important és que l’Espai Barça ens dona una nova il·lusió i ens assegura un futur gran per al Club”.

Per últim, el president s’ha referit també a la vinculació indestriable entre el Barça i Catalunya: “El Barça i Catalunya sempre han anat de la mà des de la mateixa fundació del Club. El Barça és un club català, catalanista, un club que sempre ha respectat tots els valors que Catalunya representa i és cert que en aquest moment estem vivint uns moments de complexitat que són transcendentals en la història de Catalunya i el Barça està al costat de les llibertats, defensem la llibertat d’expressió, defensem la democràcia, defensem el dret a decidir i tot allò que amb el poble de Catalunya al llarg de la història hem anat de la mà.  Això vol dir que sempre i en el futur, el que vingui amb nosaltres ha de saber que el Barça defensarà sempre el que vulgui la majoria del poble de Catalunya”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut