Lliçó de vida d’Álex Roca a la Masia

Lliçó de vida d’Álex Roca a la Masia

L’esportista de 28 anys, la primera persona amb paràlisi cerebral que ha acabat la duríssima Titan Desert, ha parlat als nostres joves esportistes sobre els reptes personals i l’actitud davant de la vida en la xerrada ‘El límit te’l poses tu’, la primera dintre del cicle del 40 aniversari de la Masia

Val la pena obrir la pàgina web d’Álex Roca (www.alexroca91.com) i llegir la seva biografia. “Sóc Álex Roca Campillo, vaig néixer l'any 1991. Als 6 mesos de vida vaig patir una encefalitis vírica herpètica (herpes cerebral) que em va provocar una paràlisi cerebral amb un 76% de discapacitat física que m'afecta a la part esquerra de el cos, en la qual tinc una mobilitat reduïda i em comunico a través de llengua dels signes. Els metges deien que no viuria i al·lucinen perquè estic viu. En la meva vida he tingut moltes barreres i les he saltat com he pogut i amb molt d'esforç. Actualment, tinc estudis, treball, cotxe, parella i una vida normal". Impressionant. Doncs, d’això, de reptes personals i de l’actitud amb la que s’ha d’afrontar la vida, ha vingut a parlar Álex Roca als joves esportistes residents de la Masia en  una xerrada titulada: ‘El límit te’l poses tu’.

Amb l’ajuda de la Mari Carmen, la seva parella, l’Álex ha connectat molt ràpidament amb els nois de la Masia: “L'esport és molt important en el meu dia a dia, perquè el veig com un estil de vida per superar-me a mi mateix. Considero que ningú pot posar-te límits, sinó que els límits se'ls posa un mateix. Sent cadascun amo del seu destí i de les seves possibilitats. He realitzat 4 triatlons, vaig participar en la Titan Desert 2018 i en vaig finalitzar la Pilgrim Race 2018. La Titan Desert és la cursa més dura del món en bicicleta de muntanya ja que es corre a més de 40 graus al desert del Sahara durant 650 kilómetres. El 2019 m'ha permès complir dos dels meus majors somnis: Realitzar la mitja marató de 21 kilòmetres de Barcelona i finalitzar la Titan Desert 2019 sent la primera persona amb paràlisi cerebral en acabar-la”.

A l’Auditori de la Masia màxim silenci. I admiració. Molt respecte cap a un esportista, culer des de ben petit i gran admirador de Ronaldinho, que els hi ha deixat molts missatges per a la reflexió als nostres esportistes. El primer molt contundent: “Deixa’m intentar-ho, que ja trobaré jo la manera de fer-ho”. I la resta també han obert la porta de la reflexió a tots ells: “Una persona sense reptes no es ningú”, “si tens una bona actitud pots aconseguir-ho tot a la vida”, “s’ha de valorar tot el que tenim a la nostra vida”, “quan tinguis la fama ben a prop teu, no te la creguis” o “no deixis de lluitar mai pels teus objectius”. La xerrada ha finalitzat amb l’entrega per part de Pedro Rodríguez, el resident més petit de la Residència, de la samarreta commemorativa dels 40 anys de la Masia i la posterior foto de família antre aplaudiments cap a un Álex Roca que ens ha donat una autèntica lliçó de vida.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut