La XV Mostra de Nadales Blaugrana ja té dibuix guanyador

La XV Mostra de Nadales Blaugrana ja té dibuix guanyador

La nadala presentada per la nena de 12 anys Ainhoa Garcia Lobera ha estat l’escollida pel dibuixant Fer, que ha actuat de jurat d’aquesta edició

Per 15è any consecutiu el FC Barcelona, a través de la seva Àrea Social, ha impulsat la Mostra de Nadales Blaugrana, que ha convidat els socis entre 3 i 15 anys a posar en marxa la seva creativitat i fer un dibuix inspirat en les properes festes. El tema que s’havia de tractar enguany era 'Som una família extraordinària”, i de nou, els socis més joves del Club s’han mostrat molt participatius.

En aquesta edició s’han presentat al voltant d’un miler de dibuixos i la nadala guanyadora correspon a la nena de 12 anys Ainhoa Garcia Lobera, de Barcelona que en la seva creació reflecteix que el Barça és un club que es viu en família.

La responsabilitat de la selecció de les nadales guardonades aquest any ha estat a càrrec del dibuixant Josep Antoni Fernández, més conegut pel pseudònim de Fer, que ha actuat de jurat, i ha escollit la nadala guanyadora i les cinc premiades de les dues categories participants: aleví i infantil.

Aquest no és el primer cop que Fer ha actuat de jurat, però el que sí que reconeix és que mai ho havia fet davant d’una quantitat d’originals tan elevada: “Hi ha molts dibuixos que estan molt bé i l’elecció ha resultat difícil, has d’anar fent diferents seleccions fins que et quedes amb els escollits”.

Fer, dibuixant d'historietes

Fer és un dibuixant i creador d’historietes que va néixer a Mansilla de las Mulas, província de Lleó, el 1949, i amb la seva família es va traslladar a Mollet del Vallès des de Lleó quan ell tenia 4 anys. 

Fer va iniciar-se com a dibuixant a les revistes Mata Ratos, El Patufet i Oriflama, i va començar a col·laborar en diferents diaris. Va ser director de les revistes humorístiques El Papus i El Jueves, i creador de diferents sèries per a aquesta darrera revista, com les vinyetes de Puticlub o d’Historias Fermosas.

L’any 1987 substitueix Cesc com a dibuixant de la vinyeta del diari Avui, on encara hi col·labora després de convertir-se en el diari El Punt/Avui.

En homenatge al seu amic Perich, Fer va ser el principal impulsor del Premi Internacional de Humor Gat Perich, guardó que ell va rebre l’any 2005. L’any 2018 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat "en reconeixement a una llarga trajectòria com a humorista gràfic en mitjans de gran difusió".

Actualment, el Museu del Barça acull una exposició dedicada a Fer en què es poden veure diferents dibuixos d’aquest autor al voltant de la temàtica blaugrana.

Seleccio Nadales2

Lliurament de premis, el dia 21 de desembre

El dissabte 21 de desembre es lliuraran els premis als guanyadors en un acte que tindrà lloc al Museu del Barça, el mateix dia que es disputarà el partit de Lliga entre el Barça i l’Alabès al Camp Nou.

Els guardons es divideixen en dues categories (aleví, de 3 a 6 anys, i infantil, de 7 a 15 anys), i al marge del dibuix guanyador, es premiaran els cinc millors de cada categoria.

Tots els dibuixos rebuts es podran veure exposats a partir del 22 de desembre, i fins al 5 de gener, a la zona d’activitats nadalenques que quedarà instal·lada durant aquestes festes a l’esplanada del Camp Nou, i el dibuix guanyador es convertirà en la nadala amb la qual es felicitarà les festes a tots els nens i nenes socis del Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut