El gol a Europa duu el nom de Víctor Tomàs

El gol a Europa duu el nom de Víctor Tomàs

El capità del Barça, màxim golejador de la història de la Lliga de Campions, va superar a Aalborg la barrera dels 700 gols en la competició 18 temporades després del seu debut amb el primer equip

Hi ha jugador que es converteixen en llegenda un cop retirats, i n’hi ha d’altres que ja ho són molt abans de fer-ho. Un exemple? Víctor Tomàs. El capità del Barça d’handbol viu la seva 18a temporada al primer equip, i continua batent rècords en plena forma. Amb 34 anys, el ‘8’ del Barça protagonitza efemèride rere efemèride, i la d’aquest cap de setmana va ser en el capítol golejador. En la victòria del Barça a la pista de l’Aalborg, Víctor Tomàs va superar la barrera dels 700 gols a la Lliga de Campions. Necessitava sis gols per assolir aquesta xifra, i finalment en va marcar set per deixar la marca, de moment, en 701.

“Estic feliç i content. Xifres així no s’enxampen cada dia. Em fa adonar-me de les temporades que porto jugant”, deia el capità blaugrana al final del partit a Dinamarca. I és que, des que va debutar el 6 d’abril del 2002 -uns mesos més tard s’estrenaria a la Champions-, Víctor Tomàs mai ha deixat de marcar. Quasi 18 anys després, manté la il·lusió intacta: “Estic gaudint com mai i passant-m’ho molt bé amb aquest equip, jugant l’handbol que estem jugant, l’ambient al vestidor és boníssim i tinc ganes de continuar jugant i aportant”.

Mirar aquesta efemèride amb perspectiva provoca en el ‘8’ del Barça un sentiment d’orgull: “Quan et pares a pensar en aquestes xifres t’adones que són molt importants. No és fàcil mantenir-se tants anys en el primer equip d’un club com el Barça i no és fàcil aportar i donar un bon rendiment. Són dues coses que van juntes”. Tomàs és el màxim golejador històric de la Champions, i també el jugador que més partits ha disputat en la competició (209), però en cap cas pensa deixar les dades aquí: “Estic orgullós de la feina feta, però sempre penso que la millor temporada encara està per venir”. El capità encara té molta corda...

Rendiment màxim i constant

Des que es va estrenar com a golejador en la màxima competició europea, Víctor Tomàs mai ha deixat de marcar. Va començar la seva particular història marcant tres gols en la temporada de l’estrena (2003/04), i des d’aleshores va anar a més. Va fer-ne 30 la temporada en què el Barça va aixecar la setena Copa d’Europa (2004/05). Dues temporades després (2006/07) va millorar els registres (44 gols), però encara calia esperar per viure el seu millor curs en l’aspecte golejador. Va ser la temporada 2009/10, quan va marcar un total de 77 gols.

Un any després, ja com a primer capità de l’equip, va aixecar la Champions a Colònia i aquell curs va marcar 48 gols. El seu rendiment ha estat constant, i des de la temporada 2012/13 fins a la 2016/17 no va baixar dels 50 gols per curs. La temporada passada va tornar a les seves xifres habituals, i en la present va camí de millorar-les, ja que duu 30 gols en set partits, amb una mitjana de més de quatre gols per matx.

Enhorabona, capità! Continua sumant!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut