Aalborg – Barça: El liderat segueix sent blaugrana (30-34)

Els de Xavi Pascual guanyen a Dinamarca comandats per l’alta efectivitat d’Aleix Gómez i Víctor Tomàs i mantenen la primera posició del grup A, empatats a punts amb el PSG però amb una millor diferència de gols

El FC Barcelona continua comandant la classificació del grup A de la Champions. I ho fa després de derrotar l’Aalborg a Dinamarca (30-34), en un partit difícil però que s’ha acabat tenyint de blaugrana a base de concentració i fermesa. Perquè la victòria, a banda de permetre als de Xavi Pascual sumar dos punts més en l’últim partit de la primera volta, torna a col·locar els catalans en la primera posició, igualats a punts amb el PSG però amb una millor diferència de gols.

Per guanyar, el Barça no ha tingut un camí fàcil, perquè l’Aalborg, des del primer moment, ha demostrat el seu potencial. Un equip ben treballat que no ha deixat que el Barça aconseguís un marge ampli en cap moment del duel.

De fet, el resultat al descans ha denotat aquest equilibri, amb el 14-15 amb què tots dos equips han marxat als vestidors. Això, després d’un primer temps que ha tingut dos episodis: en els primers minuts, els danesos han estat liderats pel 56% d’aturades de Saeveraas i han aconseguit un 7-4 (min 14). La reacció visitant a través de la solidesa defensiva, però, ha fet que els de Xavi Pascual aconseguissin un parcial de 2-7 per capgirar el marcador (9-11, min 22).

El triomf arriba a la segona part

El Barça ha reprès l’enfrontament amb una marxa més i, a poc a poc, s’ha anat fent amb el control del partit (19-23, min 40). Perquè, malgrat que l’Aalborg s’ha tornat a acostar en el marcador (24-25, min 48), els blaugrana han pogut mantenir els danesos per sota. En part, per les aturades de Möller, l’alt encert de Víctor Tomàs (7/7), que ha superat els 700 gols a la Champions, i l’efectivitat d’Aleix Gómez en els llançaments de 7 metres. Factors que han permès ampliar la diferència i endur-se un triomf important per tancar la primera volta amb les sensacions pràcticament immillorables. Ara, el repte serà mantenir el nivell. El primer objectiu, tornar a derrotar l’Aalborg, aquest cop al Palau, el proper dissabte.

LA FITXA

Aalborg, 30

Barça, 34

Aalborg: Saeveraas, Mollgaard (4), Jensen (6), Smarason (4), Christiansen (3), Juul-Lassen (5), Jakobsen (1) –set inicial- Ellebaek (2), Antonsen (1), Norlyk, Barthold (4), Marcher, Aggefors (ps)

Barça: Pérez de Vargas, Ariño, Pálmarsson (2), Thiagus Petrus, Sorhaindo (2), Dolenec (3), Aleix Gómez (9) –set inicial- Cindric (7), Lasse Andersson (3), Fàbregas, Raúl Entrerríos, Víctor Tomàs (7), N’Guessan (1), Moller (ps).

Parcials: 2-0, 4-3, 7-5, 9-9, 10-12, 14-15 (descans) 16-18, 19-22, 21-24, 26-29, 30-34 (final).

Àrbitres: Brunner, Salah.