La Masia es modernitza

La Masia es modernitza

El Centre de Formació Oriol Tort, inaugurat el 2011, ha reformat els seus espais interiors per guanyar en comoditat i calidesa i afavorir la convivència dels residents i que se sentin com a casa seva

Coincidint amb el 40è aniversari de la Masia, la residència de la Ciutat Esportiva, inaugurada el 2011, ha canviat la seva imatge. El Centre de Formació Oriol Tort s’ha modernitzat per tal que els residents sentin la Masia com la seva segona llar, i ha adequat els espais a les noves necessitats i requeriments després dels seus primers vuit anys de vida. L’ambientació i la comoditat han estat els principals objectius d’una reforma que aconsegueix transmetre el significat i els valors del Club en cada racó per afavorir l’orgull de pertinença al Club i a la Masia, i que ha cuidat tots els detalls per afavorir el clima de convivència entre els 73 esportistes que hi viuen (52 dels equips formatius de futbol, 13 de bàsquet, 4 d’handbol i 1 d’hoquei patins).

El president Josep Maria Bartomeu, acompanyat del directius Silvio Elías, Xavier Vilajoana i Maria Teixidor, a més del CEO Òscar Grau i del director del futbol formatiu, Patrick Kluivert, van fer una visita a la residència per veure els resultats de la renovació interior dels espais. El director de la Masia, Xavi Martín, els va explicar tots els canvis.

La reforma interior es fa evident des de la mateixa entrada de la residència, on una gran imatge d’Iniesta, Xavi i Messi amb la Pilota d’Or del 2010 -aquest podi de finalistes del guardó és un dels moments culminants del reconeixement a la feina de la Masia- rep els residents i els convida a somiar. La planta baixa s’ha sotmès a una reforma integral de la imatge i el mobiliari, cercant i aconseguint fer de les zones comuns espais acollidors i agradables.

Les obres han modernitzat la totalitat de la planta, des de la recepció fins les àrees de descans, TV i oci, passant pels espais dedicats a l’estudi o al treball dels tutors, així com el menjador. Cada detall ha estat cuidat amb cura: en el sostre hi pengen les imatges dels residents, la decoració de les llums segueix una temàtica esportiva i la fusta impregna de calidesa tot l’espai de la planta baixa de la Masia. A més, tresors en forma de títols i de samarretes firmades, per exemple, serveixen perquè els joves jugadors recordin que els seus somnis es poden fer realitat.

La planta baixa s’ha sotmès a una reforma integral de la imatge i el mobiliari
La planta baixa s’ha sotmès a una reforma integral de la imatge i el mobiliari

Les plantes superiors, corresponents a les habitacions dels residents, també han renovat la seva imatge sense perdre la seva essència. Un gran quadre on apareixen tots els jugadors que han passat per la Masia dona la benvinguda a la primera planta, on a més de les habitacions hi podem trobar noves zones dedicades a l’estudi. Per la seva banda la planta -1, destinada als equips professionals, també ha estat subjecte a canvis tant en la imatge com en el mobiliari, tenint com a eix un nou menjador.

Aquestes reformes doten el Centre de Formació Oriol Tort d’una gran sensació de llar acollidora i permeten als residents sentir-se com a casa. La fusta, la cura dels detalls, la decoració i el clima de convivència que s’hi respira el converteixen en un espai totalment càlid, modern i confortable preparat perquè el Barça pugui seguir formant jugadors i persones i segueixi sent la millor escola esportiva del món.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut