Presentades les plantilles del futbol formatiu del FC Barcelona de la temporada 2019/20

Presentades les plantilles del futbol formatiu del FC Barcelona de la temporada 2019/20

El president Josep Maria Bartomeu, la Junta Directiva i la Comissió Esportiva han desitjat sort en aquesta temporada de la Masia a més 300 nois i noies, i s'han fet la fotografia oficial corresponent a aquest curs que commemora el 40è aniversari de la Masia

Aquest dimecres ha tingut lloc l’acte de presentació del Futbol Formatiu del FC Barcelona de la temporada 2019/20, on totes les categories inferiors han quedat presentades oficialment. En total, 275 jugadors i 87 jugadores que formen part dels 21 equips del planter del FC Barcelona –des dels prebenjamins fins al Barça B i els cinc equips del femení– s’han citat aquest dimecres a la tarda al Camp 7 de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. A més, tots s'han fet abans la fotografia de família per commemorar el 40è aniversari de la Masia.

Un per un, els i les futbolistes del futbol formatiu culer han anat saltant sobre la gespa en representació de tots els equips del planter blaugrana. Els esperaven Josep Maria Bartomeu, president; Silvio Elías, directiu responsable del futbol formatiu professional; Maria Teixidor, directiva responsable del Futbol Femení, Xavier Vilajoana, directiu responsable del Futbol Formatiu i la Masia; Òscar Grau, director executiu i CEO del Club; Eric Abidal, secretari tècnic del futbol professional; Patrick Kluivert, director del Futbol Formatiu; Ramon Planes, adjunt al secretari tècnic del futbol professional; Jose Mari Bakero, secretari tècnic del Barça B; Jordi Roura, secretari tècnic del futbol formatiu; Aureli Altimira, responsable del futbol 11; Quim Estrada, coordinador del futbol 7, i Jordi Ventura, coordinador del futbol formatiu femení.

Amb tots els conjunts col·locats sobre el terreny de joc, i una vegada els entrenadors i els equips s’han fet la fotografia oficial de la temporada 2019/20, la capitana de l’Infantil femení, Emma Gálvez, ha obert el torn dels parlaments: “És un orgull anunciar que tenim un nou equip l’’Aleví F. Vull agrair a tots els membres de l’staff tècnic que ens ajuden futbolísticament i personalment. També els familiars que ens animen cada dia. L’Estadi Johan Cruyff ja és una realitat i és on somiem totes jugar algun dia. El Club ens inculca uns valors espectaculars per intentar arribar a complís els nostres somnis. Tenim un estil de joc únic que és el més bonic. Jugar al Barça és una responsabilitat i respectem l’escut. Desitjo que tots els equips formatius tinguin una gran temporada”.

Pau Prim, capità de l’Infantil A, ha agraït la feina que fan tots els professionals que envolten als esportistes a la Masia: “Gràcies taxistes, coordinadors, entrenadors, fisioterapeutes, responsables de material, delegats, tutors i membres de la Comissió Esportiva per l’ajuda que ens doneu cada dia en la nostra etapa formativa al Club. Gràcies per fer-nos millors persones. I gràcies per ajudar-nos a complir el nostre somni de ser futbolistes. Sense vosaltres el nostre dia a dia no seria tan fàcil”.

Patrick Kluivert ha aconsellat als joves jugadors i jugadores que no es conformin amb el que tenen: “El talent és molt important, però no ho és tot. No podeu pensar que per jugar ara al Barça ja ho heu aconseguit tot. Mireu, per aconseguir el vostre somni, per arribar un dia al primer equip, heu de treballar cada dia i exigir-vos al màxim. Heu de ser capaços de saber competir i, sobretot, tenir la paciència suficient per anar creixent pas a pas i saber escoltar als vostres entrenadors”.

Kluivert OK

Per últim, el president Josep Maria Bartomeu ha volgut destacar el 40è aniversari de la Masia que es celebrarà durant tota aquesta temporada: “La Masia és reconeguda arreu del món com el segell d’identitat de la vocació formativa del Barça. Aquesta vocació va rebre l’impuls determinant ara fa 40 anys, amb la posada en marxa d’un projecte pioner i innovador, fruit de la convicció d’un grup de persones liderades pel president Josep Lluís Núñez. La Masia representa fidelitat a la nostra història, confiança en el present, i esperança en el futur”, ha sentenciat.

I ha afegit: “La Masia és la millor garantia per a la supervivència del model formatiu i de l’estil de joc que en el futbol comença a treballar-se en les categories inferiors i que ha permès que a dia d’avui els 4 capitans del primer equip s’hagin format a la Masia. Un estil que aquesta temporada s’ha volgut potenciar amb la creació del Departament de Metodologia que dirigeix un mestre com Paco Seirul·lo. Qui millor que ell per convertir-se en el garant del model”. 

Bartomeu també ha tingut paraules pels equips femenins: “Vull tornar a insistir, un any més, en la gran aposta per el futbol femení que fa el FC Barcelona. Mireu, aquesta temporada no només hem creat un segon equip aleví femení sinó que ja són tres els equips que competeixen en lligues masculines de la Federació Catalana de Futbol”.

El president blaugrana ha encoratjat als joves del planter a esforçar-se per seguir creient en els somni de ser futbolistes professionals: “Formar-vos i ser una bona persona us farà millors futbolistes i us permetrà anar pujant esglaons fins arribar a aquest meravellós estadi que tenim aquí darrera, l’Estadi Johan Cruyff”. “L’important és anar pas a pas i tenim aquí jugadors de la Masia que ja juguen al primer equip com Ansu i Carles Pérez, altres companys del Barça B que ja han debutat i altres que entrenen ja molts dies a les ordres d’Ernesto Valverde”.

“Com molt bé us ha dit abans Patrick Kluivert ells són el millor exemple per vosaltres. Ells han apostat per seguir creixent com a jugadors al Barça i han tingut la paciència per fer-ho. Aquest és l’esperit. Voler triomfar a la Masia. A una Masia que des de fa 40 anys es manté fidel a la seva història”, ha conclòs el president per tancar l’acte.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut