Barça – València Basket: Cinc de cinc a Europa (83-77)

El conjunt de Pesic suma un nou triomf a l’Eurolliga contra un rival que, com a l’ACB, ha complicat moltíssim les coses al Palau

Cinc de cinc per al Barça a Europa. S’enfrontaven al Palau dos equips amb inèrcies oposades a Europa -4-0 per al Barça i 0-4 per al València- però el partit, com ja va passar en el duel ACB disputat fa tot just 17 dies, ha estat igualadíssim. De fet, no s’ha decidit fins els minuts finals, quan un parcial de 8-0 ha decantat la balança a favor dels culers, que signen el seu millor inici a la competició des de la temporada 2014/15, quan van arrencar amb vuit victòries seguides. Higgins, Hanga i Mirotic, amb 19, 21 i 23 de valoració respectivament, han estat els millors del partit.

Màxima igualtat

El duel ha arrencat amb poques cistelles. El Barça, que ha anat a remolc en el marcador en el tram inicial de partit, s’ha plantat al minut 3 havent sumat només dos punts. Un primer triple de Claver i una penetració de Higgins han atorgat el primer avantatge local. Regnava, però, la igualtat al Palau.

Dos triples pràcticament consecutius d’Abrines -ben assistit per Bolmaro- han atorgat una màxima diferència de +6 al Barça, que en el transcurs del segon quart ha vist com València Basket tornava a posar-se per davant. Ndour, Motum i Loyd han estat un incordi per a la defensa culer. Semblava que el Barça marxaria al descans per darrere en el marcador però del 37-41 s’ha passat al 44-41 gràcies a Mirotic i dos tirs lliures de Hanga després d’una antiesportiva de Loyd a dos segons de la mitja part.

La igualtat s’ha mantingut també en el tercer quart, després d’homenatjar durant els minuts de descans Jordi Trias, qui va anunciar la seva retirada ara fa pocs dies. El duel ha transitat pel 54-54, 56-56, 58-58, 60-60, 62-62... fins que Quino Colom ha clavat un triple des de molt lluny per tancar el tercer període: 62-65. S’arribava a l’últim parcial amb tot per decidir.

Un parcial decisiu: 8-0

Passaven els minuts i el partit recordava cada cop més al de l’ACB. La dinàmica del matx apuntava a un final d’infart però un parcial de 8-0 favorable als homes de Pesic ha decantat la balanç abans d’hora. Del 66-68 s’ha passat al 74-68, un avantatge que els locals no han deixat escapar. Un triple de Higgins, el que suposava el 81-75, ha assegurat el triomf culer. El cinquè a l’Eurolliga. Divendres, un nou capítol amb la visita a Milà.