Barça – Puerto Sagunto: Victòria contundent abans de rebre el PSG (46-25)

Els de Xavi Pascual han estat una piconadora al Palau i han derrotat el cuer de l’Asobal en un partit en què Àlex Pascual (7) ha estat el màxim anotador

El Barça d’handbol segueix guanyant a l’Asobal. I ho ha fet amb contundència, en la setena jornada de la Lliga, contra un BM Puerto Sagunto que no ha pogut fer res davant del vendaval del líder (46-25). Els de Xavi Pascual, en un partit que també ha servit per preparar la visita del PSG el proper cap de setmana, en un autèntic partidàs al Palau, han fet valer la seva qualitat per imposar-se amb una contundència màxima. Han marxat al descans amb un resultat prou còmode (21-10), i ha estat en el segon temps quan els blaugrana han ampliat la diferència fins al +21, la màxima de l’enfrontament després d’un gol de Dika Mem que ha servit, a més, per tancar el marcador. Àlex Pascual, amb 7 gols, ha estat el màxim anotador del duel. L’han seguit Abel Serdio, Diocou i Dika Mem, amb 6.

I això que els primers cinc minuts han estat igualats (3-3), però un parcial de 4-0 (7-3, min 10) ha començat a desenganxar el Barça, que ha tingut un gran encert ofensiu (84% al descans). També ha destacat la figura de Gonzalo Pérez de Vargas, amb 14 aturades clau en el primer temps, així com els gols al contraatac: 13 de les 21 dianes que s’han anotat abans del pas pels vestidors han arribat en jugades per velocitat.

Així, el 21-10 amb què s’ha reiniciat el partit ha estat suficient. Amb els jugadors del filial Àlex Pascual, Mamadou Diocou i Albert Pujol, que han ocupat els llocs en la convocatòria de Víctor Tomàs, Ludovic Fàbregas i Luka Cindric, les rotacions s’han succeït, però la diferència no ha parat d’ampliar-se. Perquè els de Xavi Pascual no han baixat el ritme i han etzibat un autèntic atac i gol, amb el contraatac com a arma més fiable, fins al 46-25 final.

Un triomf que permet al Barça afrontar amb molt bones sensacions el gran partit del proper dissabte contra el PSG, en un Palau que es vestirà de gala per intentar ajudar el Barça en la lluita per la primera plaça del grup A de la Champions.

LA FITXA

Barça, 46

BM Puerto Sagunto, 25

Barça: Pérez de Vargas (-), Entrerríos (-), Abel Serdio (6), Aleix Gómez (5), Thiagus Petrus (-), Dolenec (1), Àlex Pascual (7) –set inicial- Möller (ps, -), Lasse Andersson (5), Ariño (3), Diocou (6), N'Guessan (5), Dika Mem (6), Sorhaindo (1), Pálmarsson (1), Albert Pujol (-).

Puerto Sagunto: Adrián Ribes, Spiljak (7), Nacho Mirallave (5), Querin (3), Celorrio, Antonio Alegre, Manero (5) –set inicial- Guillermo Martinez (ps), Ángel López, Corzo (3), Camacho, Dija Cruz, Alex Tello (2).

Parcials: 3-3, 7-3, 9-5, 13-5, 16-7, 21-10 (descans), 26-11, 30-14, 34-17, 38-20, 41-25, 46-25 (final).

Àrbitres: Ignacio Pascual Sánchez, Carlos Luque Cabrejas.

Assistència: 570 espectadors al Palau.