Abel Serdio: “Les claus estan en nosaltres mateixos”

El Barça rep aquest dimarts (21 hores) al Fertiberia Puerto Sagunto, cuer de la Lliga Asobal, al Palau Blaugrana, un partit que centra l’atenció abans de l’important duel de Champions contra el PSG

Abans d’enfocar el partit clau de la Lliga de Campions contra el París Saint-Germain, el Barça afronta aquest dimarts (21 hores, Esport3/LaLigaSportsTV) el partit de la jornada 7 de Lliga Asobal contra el cuer de la competició, el Fertiberia Puerto Sagunto. El partit, que arriba després del tercer triomf consecutiu a Europa (33-24 contra l’Elverum), centra l’atenció abans del següent repte de Champions.

El conjunt de Xavi Pascual buscarà mantenir la imbatibilitat a la Lliga, ja que suma sis victòries en les sis jornades disputades fins al moment. Els blaugranes són líders en solitari amb 12 punts, per davant del Liberbank Cuenca, l’Abanca Ademar León i el Logroño La Rioja, tots ells amb 10 punts. A l’altre extrem de la classificació, el Fertiberia Puerto Sagunto arribarà al Palau Blaugrana com a cuer, empatat amb dos punts amb l’Ángel Ximénez-Avia Puente Genil.

L'últim precedent d'una visita del conjunt valencià al Palau es remunta a la primera jornada de la Lliga Asobal 2017/18. En aquella ocasió, fa dues temporades, el Barça es va imposar clarament per 34-18, i l'equip de Sagunt acabaria perdent la categoria. El curs passat, però, va aconseguir l'ascens i va recuperar la plaça a la màxima categoria.

El Barça va completar aquest dilluns l’entrenament previ al partit, i en acabar la sessió Abel Serdio va atendre Barça TV per parlar sobre la visita del Fertiberia Puerto Sagunto i sobre la setmana que li ve a l’equip. El pivot asturià va explicar: “Les claus estan en nosaltres mateixos, sobretot en la defensa i el contraatac, els nostres punts forts”.

Xavi Pascual té tots els jugadors a disposició, a excepció de Mortensen, i abans del partit haurà d’escollir els 16 convocats.

Altres declaracions d’Abel Serdio:

“Estem més que acostumats a tenir pocs dies abans d’un partit de Lliga. Serà així tot l’any, no passa res”.

“És cert que pensem en el partit del dissabte, però el primer partit que hem de guanyar és el del dimarts. Un cop passi, ja pensarem en la resta. Si demà juguem bé, ens anirà millor el dissabte”.

“He d’aprofitar cada minut que em doni l’entrenador. Estic entrant en les rotacions, descansant més a la Champions, però no passa res. Aquesta és l’exigència de l’equip, hem d’estar tots al màxim nivell. Si faig bons partits a la Lliga em podré guanyar més minuts”.