L'Ajuntament concedeix la llicència per a l'enderroc del Mini, un pas més en la transformació de l'entorn del Camp Nou

L'Ajuntament concedeix la llicència per a l'enderroc del Mini, un pas més en la transformació de l'entorn del Camp Nou

El tràmit permet iniciar les obres aquest octubre i avançar en la conversió de tot l’àmbit que envolta l’estadi en un gran espai amb més entorn públic, de més qualitat i obert al veïnat

Nou pas endavant en la transformació de l’entorn del Camp Nou. L’Ajuntament de Barcelona ha concedit al FC Barcelona la llicència d’enderroc del Miniestadi, que permetrà començar aquest octubre el desmantellament d’aquesta instal·lació i les contigües de la Barça Escola i de la passarel·la que el connecta amb el Palau Blaugrana. Amb aquest tràmit es dona continuïtat a les intervencions que es deriven de la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) aprovada en l’últim mandat per dotar la zona de més espai públic, de més qualitat i obert al veïnat.

El govern municipal i el Club van explicar ahir dimarts al veïnat i entitats de les Corts les característiques del procés d’enderroc, que anirà a càrrec del Club i tindrà una durada d’uns sis mesos. En els terrenys que quedin alliberats, el FC Barcelona hi construirà el Nou Palau Blaugrana, una de les peces que formen part de l’Espai Barça, que també preveu la reurbanització de carrers de l’entorn, la remodelació del Futur Camp Nou i la seva obertura al barri.

El Club va organitzar el 24 de setembre passat un acte de comiat al Miniestadi en què van participar jugadors, entrenadors i directius blaugrana que van viure moments inoblidables a l’estadi inaugurat el 1982. Un cop ja concedida la llicència, ja podran començar els treballs previs (retirada dels seients, retirada d’elements de la coberta i retirada dels elements que no siguin de pedra i formigó) i a continuació es procedirà a l’enderrocament en els tres àmbits d’actuació que inclou aquest procés. D’una banda, el mateix estadi, que inclou el seu desmantellament, el de la fonamentació i un condicionament del terreny. Actualment, el terreny de joc es troba a tres metres aproximadament per sobre del  nivell del carrer i l’objectiu és deixar el terreny a +/-1 metre de la cota de la vorera i evitar així possibles problemes de seguretat i fangals al carrer els dies de pluja. Aquesta fase s’allargarà fins al febrer del 2020.

El segon àmbit és el dels terrenys i les instal·lacions de la Barça Escola, que inclou la retirada de la gespa artificial i la resta dels elements, com ara murs, paviments i graderies. Aquesta fase es farà en paral·lel a l’enderroc mecànic del Miniestadi i s’allargarà fins a finals de novembre.

Per últim, el tercer àmbit d’actuació serà la passarel·la de connexió entre el Palau Blaugrana i el Miniestadi, que serà tallada i retirada. El tall es realitzarà sense que hi hagi afectació de la rampa que dona accés al Palau, i això permetrà el seu ús regular els dies de partit. La retirada de la passarel·la es farà al gener del 2020.

Els tres àmbits d’actuació del procés de desconstrucció, la Barça Escola, el Miniestadi i la passarel·la que el connecta al Palau.

Una transformació en marxa

La concessió de la llicència d’enderroc se suma a la feina feta des de l’aprovació de l’MPGM per progressar amb els documents que se’n deriven i fer possible la reordenació de tot l’àmbit. Actualment està en tràmit la reparcel·lació urbanística dels terrenys inclosos en l’MPGM. I està pendent d’aprovació definitiva el projecte d’urbanització que inclou les intervencions que es faran en els carrers i espais lliures.

Concretament, l’àmbit a reurbanitzar té una superfície de 111.046,74 m2. El conjunt de les actuacions permetrà crear un gran espai obert al voltant de l’estadi, eliminar la tanca exterior i els desnivells que hi ha ara i renovar i ampliar els carrers de l’entorn per reordenar l’accés rodat i de vianants.

El recinte s’integrarà en el barri de la Maternitat i de Sant Ramon i serà permeable, amb nous espais privats oberts a l’ús públic sense tancaments que mantindran una continuïtat amb la resta d’espais públics, vials i verds que l’envolten i que fan front al Camp Nou i l’actual Palau Blaugrana i Miniestadi.

Obres d’urbanització

El projecte l’ha impulsat el Club en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona. Per tant, els criteris d’urbanització seguiran els que s’apliquen en les intervencions municipals pel que fa a elements com les vorades, els escocells, el paviment general de panot i de les voreres i l’enllumenat.

La previsió és que les primeres obres puguin començar a principis del 2020. Es començaria pel carrer Menéndez Pelayo, en el tram comprès entre Martí i Franquès i Joan XXIII, i posteriorment s’anirien executant la resta de vials.

Paral·lelament, el Club i l’Ajuntament continuen treballant en la resta d’elements de la transformació. L’MPGM inclou canvis importants que caldrà anar desenvolupant, com són el soterrament de tot l’aparcament actual en superfície per mitigar l’impacte en la mobilitat en dies de partit; la renovació del Camp Nou i la construcció del Nou Palau Blaugrana, i la construcció de tres noves edificacions terciàries a l’entorn de la cruïlla d’Arístides Maillol i Joan XXIII i d’una quarta de serveis del Club a la travessera de les Corts amb Arístides Maillol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut