Barça – Baskonia: Triomf de caràcter i qualitat (95-87)

Amb un gran Davies, els de Pesic sumen la segona victòria en dos partits d’ACB, després de fer-se grans davant el conjunt vitorià, capgirar el marcador i imposar-se a la pròrroga

El Barça continua amb força en aquest inici de temporada. Després de derrotar l’Obradoiro el passat divendres, en la primera jornada de l’ACB, els de Pesic han tornat a sumar un triomf, aquest cop al Palau. I ho han fet contra un rival potent, el Baskonia, en un partit en què s’han viscut grans moments de bàsquet. Tots dos equips, amb una alta anotació, han ofert un gran espectacle, en un enfrontament que ha necessitat una pròrroga per decidir-se (95-87).

Finalment, però, el Barça, que ha dominat al principi i al final, s’ha acabat emportant el triomf, el dia que s’ha homenatjat la figura de Chicho Sibilio, mort el passat mes d’agost.

Un espectacular Brandon Davies, amb 24 punts i 11 rebots (35 de valoració), ha exercit de líder juntament Mirotic, que ha transformat 22 punts en el primer partit de la nova temporada davant l’afició del Palau.

Un inici de cine

Millor no han pogut començar les coses per al Barça. Amb una defensa contundent i solvent, ha pogut gaudir d’uns minuts inicials de total domini. Amb un bon joc coral, un parcial de 9-0 ha posat la primera diferència (9-2, min 3), però el Baskonia ha arribat a perdre de 14 punts (24-10, min 8). En part, pels 7 punts de Davies, els 6 de Mirotic i els 5 de Claver.

Malgrat tot, els visitants han aconseguit reaccionar abans del final del primer temps (24-19, min 10) i han pogut enviar el partit al descans amb empat en el marcador (42-42, min 20). I és que el lideratge de Shengelia, Shields i Fall ha tingut un gran impacte.

L’alternança com a concepte

Una tònica que s’ha mantingut a la represa. De fet, els de Perasovic s’han posat per davant per primer cop des del 0-2 inicial amb un triple de Shengelia (42-45, min 21), mentre que un altre llançament de tres, aquest cop de Janning, ha posat la màxima per als visitants (53-61, min 29).

Però el partit ha tornat a patir un canvi de guió i no s’ha decidit fins als darrers minuts. El quart parcial, que ha començat amb un 58-63, ha viscut la reacció blaugrana. Smits ha agafat galons en el Barça i ha estat un dels blaugranes més destacats en l’inici, però han estat dos triples consecutius de Delaney els que han empatat el partit (73-73, min 35).

A partir d’aquí, l’intercanvi de cops ha estat una constant, amb el Baskonia una mica per endavant en l’electrònic, però a 37 segons per al final Higgins ha fet el 80-80 que ha forçat la pròrroga.

El ritme el marca el Barça

I aquí ha estat quan la pròrroga s’ha tenyit de blaugrana, amb els de Pesic sempre per davant tant en el joc com en el marcador. Tot i que el Baskonia s’ha mantingut sempre molt a prop, un triple de Davies ha començat a aplanar el camí del triomf (91-85) a falta d’un minut per al desenllaç. Finalment, 95-87 per permetre al Barça comptar les seves jornades per victòries.