El Bàsquet Femení cau en un final ajustat

Les blaugranes van tenir possessió per forçar la pròrroga però van acabar caient en un duel marcat pel ritme ofensiu de les visitants

El Barça de Bàsquet Femení no va poder sumar la victòria en l’última jornada de la fase regular de la Lliga Catalana davant el Lima-Horta, que es va imposar per un ajustat 63-66.

Primera part sota control

L’inici va ser prometedor per a un Barça que va començar produint en atac i trobant fórmules en defensa per frenar el Lima. Les visitants, però, van poder frenar l’hemorràgia -que es va quedar en una rascada- en els quatre punts de diferència en els primers minuts (8-4).

El Lima, més elèctric però també més erràtic en aquesta primera fase del duel, va mantenir-se sempre dins del partit. Els avantatges a l’electrònic mai van superar els quatre punts abans del descans per a cap dels dos equips, tot i que va ser el Barça qui va anar per davant la major part del temps. De fet, les visitants només van avançar-se en tres ocasions al llarg dels primers 20 minuts: 15-16, 27-28 i 36-37, resultat amb el qual es va arribar al final del segon període.

Errors en moments clau

A la represa, l’enfrontament va mantenir el ritme alt proposat per les d’Horta, que van trobar l’encert necessari per incomodar un Barça més dubitatiu i incòmode amb les transicions ràpides.

Les visitants van poder trencar la barrera dels quatre punts d’avantatge i van arribar a dominar per vuit punts (48-55) un partit que s’havia endurit a les pintures. Així i tot, un triple de Paula Curto va permetre superar el moment crític de les blaugranes i arribar al final del tercer període amb el marcador de 51-55.

En l’últim quart, les locals no van perdre mai la cara al partit, però la falta d’encert en atac va fer que la diferència tornés als 8 punts a poc més de quatre minuts per al final. Així i tot, les blaugranes encara van tenir un últim tren per emportar-se el duel: dos bàsquets de Salomé García, un dels quals gràcies a la recuperació sota cistella de Beatrice Carta, tornaven el Barça a quatre punts (58-62) a 3:30 per al final.

Les blaugranes necessitaven, com a mínim, tres bones defenses per capgirar el marcador. Les d’Isaac Fernández van tornar a treure caràcter i van poder recuperar tres possessions, de les quals només una va acabar amb cistella blaugrana. El Barça, que va acabar tenint un últim tir per forçar la pròrroga, va acabar caient per 63-66.

El Sant Adrià, rival a semifinals

La derrota deixa el Barça Bàsquet Femení en segona posició del seu grup, un fet que les emparella amb el Snnat’s Femení Sant Adrià a les semifinals de la Lliga Catalana. El partit es jugarà dissabte, a les 18 h, al Pavelló Juan Carlos Navarro.