Arantza Moreno suma el primer or blaugrana en el Campionat d’Espanya

Arantza Moreno suma el primer or blaugrana en el Campionat d’Espanya

La llançadora de javelina s’ha imposat en una jornada matinal on també ha destacat Mar Vico a l’heptatló

Primeres proves del campionat d’Espanya a l’aire lliure d’atletisme que es disputa, des d’avui i fins diumenge, a la ciutat de La Nucia, a tocar de la ciutat de Benidorm.

El Barça d’atletisme no ha hagut d’esperar gaire per trobar-se amb el seu primer metall, que a més ha estat d’or. Arantza Moreno, la llançadora de javelina, s’ha imposat amb un llançament de 56,53 metres en una final on la blaugrana ha dominat en tot moment. En aquesta mateixa prova ha participat Niria Pascual -també del Barça-, que ha estat cinquena (46,59m).

Fins al moment, aquest ha estat l’únic metall que s’ha decidit en aquest campionat on hi participen un total de 50 atletes del Barça. 

Vico destaca a l’heptatló i els velocistes passen a semifinals

A més de la javelina, aquest matí també s’han dut a terme altres proves amb presència de blaugranes. Entre d’altres, ha destacat l’actuació de Mar Vico que, després de dues proves, és tercera a l’heptatló femení gràcies al tercer lloc en el salt d’alçada on ha passat per davant de Maria Vicente (les dues han superat el llistó de l’1,75m).

D’altra banda, Ángel David Rodríguez (100m), Pol Retamal (200m), Joan Martínez (200m) i Ramón Martínez (200m) han passat a les semifinals de les seves respectives proves, mentre que José Ignacio Díaz ha estat cinquè als 10km marxa.

Una tarda amb 7 medalles en joc

Pel que fa a la jornada de tarda, el Barça estarà lluitant per un total de set medalles: cinc concursos i dues proves de velocitat.

Pedró José Martín, en el martell, serà el primer en lluitar per un metall en una final on haurà d'enfrontar-se al plusmarquista nacional Javier Cienfuegos. Més tard, serà el torn d’Elena Gutiérrez en el llançament de pes i, posteriorment, el d’Aina Rababan (salt d’alçada). 

Abans de passar a la velocitat, Frank Itoya i Marcos Ruiz en el triple salt i Pedro José Cuesta en el disc lluitaran per seguir sumant al medaller blaugrana.

La jornada per al Barça la tancaran les finals dels 100 metres femenins i masculins, on el conjunt català espera comptar amb tres representants: Cristina Lara, María Hernández i Ángel David Rodríguez (tots tres encara a semifinals).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut