Athletic Club – FC Barcelona: Estrena no desitjada del campió (1-0)

Athletic Club – FC Barcelona: Estrena no desitjada del campió (1-0)

Un golàs d’Aduriz a falta de dos minuts per al final del partit derrota els blaugranes en el debut de Lliga

La Lliga 2019/20 ja ha començat. I ho ha fet amb una derrota cruel per al FC Barcelona. Un golàs d'Aduriz a falta de dos minuts per al final ha tancat el partit a favor de l'Athletic, en un duel molt igualat que no ha tingut gaires ocasions de gol.

Molt aviat va oferir el sorteig de la Lliga un dels duels estrella del campionat. Athletic Club i FC Barcelona han donat el tret de sortida a la competició en un escenari històric: San Mamés. Visitar l'estadi bilbaí és sinònim de dificultat, intensitat, passió, entrega i emoció. La història així ho avala i indica nits de vertigen a la catedral del futbol.

Encara que aquesta vegada s’ha notat que el partit ha caigut al mig del mes d'agost, la dificultat i la passió mai han faltat a la cita, tot i que el ritme no ha estat gaire alt. I és que l'enfrontament ha estat mancat d'ocasions de gol. El vigent campió s’ha vist exigit per un Athletic que ha ofegat la sortida de pilota blaugrana. I ha avisat ben aviat amb un xut potent de Williams, desviat per una bona mà de Ter Stegen.

Dos pals i lesió de Suárez

Valverde ha apostat per un centre del camp inèdit amb l'estrena oficial de De Jong com a pivot, acompanyat pels interiors Aleñá i Sergi Roberto. I, davant l'absència del capità Messi, Griezmann -que també debutava oficialment- Suárez i Dembélé formaven la línia d'atac.

Pocs xuts ha comptat el Barça davant la porteria d'Unai Simón, encara que el pal ha estat el que han esquivat fins a dues vegades els blaugranes, evitant que es trenqués el silenci en el marcador. Primer ha estat Suárez qui ha aprofitat un rebuig de la defensa de l'Athletic a boca de canó, mentre es queixava de dolor. Una acció que ha acabat en el primer canvi del partit per una lesió muscular a la cama dreta. Ha resolt Valverde el contratemps de Suárez apostant per Rafinha i el Barça ha accelerat el seu ritme. Incisiu i amb molta mobilitat ha avisat el brasiler amb un xut espectacular que s’ha estavellat a l'escaire, després que Simón la desviés amb la punta dels dits.

Aduriz decanta el duel

Ha millorat el joc dels blaugranes en el segon temps. Encara que l'Athletic, replegat i ordenat, dificultava la creació d'ocasions. Dembélé, ben cobert per la banda dreta, no aconseguia desequilibrar i Griezmann ho intentava amb dos cops de cap després de dues centrades per la banda. Rakitic, que ha entrat després del descans, ha tingut l'ocasió més clara del segon acte amb un xut des de dins de l'àrea que s’ha escapat per sobre del travesser.

Però el partit encara guardaria un moment d'emoció, com en els clàssics a la catedral. Encara que aquesta vegada en contra dels interessos del FC Barcelona. Quan tot semblava que acabaria en taules al marcador, una paret i un centre a l'àrea acabaria amb una rematada exemplar del veterà Aduriz, golejador i homenatjat per San Mamés, que sap que és l'última temporada com a professional. El Barça ho ha intentat a la desesperada en el temps afegit, però no ha aconseguit l’empat. L'estrena de Lliga no ha estat la desitjada per al FC Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut