La Ciutat Esportiva estrena un nou mural que ret homenatge a la Masia i al llegat de Johan Cruyff

La Ciutat Esportiva estrena un nou mural que ret homenatge a la Masia i al llegat de Johan Cruyff

L’obra és una de les més grans d’Europa en aquesta especialitat artística i ha estat creada per Axe Colors, l’estudi que va realitzar el mural del túnel de vestidors del Camp Nou

L’Estadi Johan Cruyff donarà la benvinguda als seus espectadors amb un gran grafit que simbolitza el poder del talent jove i l’eficàcia de la filosofia futbolística de Johan Cruyff. Quan queden poques setmanes per a la inauguració oficial d’aquest nou recinte, el proper 27 d’agost, el FC Barcelona ha finalitzat els últims detalls de la que serà una nova icona de les instal·lacions del Club: el mur de la Ciutat Esportiva Joan Gamper que queda just davant de l’aparcament d’aquest nou estadi, convertit ara en un gran mural blaugrana.

L’obra, que és una dels més grans d'Europa en aquest format, fa més de 1.000 m2 i ha estat creada per Axe Colors, un estudi de disseny i decoració, autor també del grafit del túnel de vestidors del Camp Nou. El FC Barcelona va encarregar a aquest estudi un homenatge gràfic a la Masia, un dels pilars estratègics del Club, i a la figura de Johan Cruyff, l’impulsor de l’estil de joc del Barça que va destacar per una aposta decidida pel talent de la casa. L’objectiu ha estat donar color i calidesa a l’entrada del nou estadi, temple on a patir d’ara començarà la trajectòria de les estrelles del futur i que serà la nova llar del Barça B, el Barça Femení i el Juvenil A quan disputi la UEFA Youth League.

Així és el nou mural de la Ciutat Esportiva

Amb Messi, Xavi i Iniesta

L’obra comença amb un primer bloc dedicat a la Masia, tot just després de l’entrada d’aquesta residència, on es poden veure siluetes d’infants jugant a futbol i celebrant gols en una pinya, que representen els equips formatius del Club. En aquest primer tram es pot llegir la frase de Cruyff "en els meus equips, el porter és el primer atacant i el davanter el primer defensor", que recull l'essència ofensiva del joc del Barça i la importància del treball en equip.

En aquest bloc també s’hi ha dibuixat un grup de noies celebrant un gol, per posar èmfasi en el futbol femení com a part fonamental de l’estructura formativa del Club. Tot seguit prenen el protagonisme Messi, Xavi i Iniesta al costat de la silueta d’una pilota, que emula la Pilota d’Or, una imatge que representa un dels moments amb més impacte global de la Masia, quan els tres jugadors van quedar finalistes en aquest guardó, el 2010. Entre els tres cracs i una imatge de l’antiga Masia de Can Planes s’hi pot llegir "si tu tens la pilota, el rival no la té", frase de Cruyff que sintetitza l’estil del Barça, basat en el joc de toc.

Amb Messi, Xavi i Iniesta

La saviesa i les gestes de Cruyff 

La segona part del mural, dedicada a Johan Cruyff, comença amb un retrat de l’holandès en què se’l veu reflexiu, al costat d’una imatge seva en què dirigeix un partit com a entrenador. Saviesa i intel·ligència tàctica acompanyades del famós "salid y disfrutad", una de les seves frases més recordades que ens transporta al vessant més lúdic del futbol, quan gaudir-lo vol dir executar-lo amb excel·lència. 

El gol de Koeman a la final de Wembley i l’acrobàcia davant l’Atlètic de Madrid que el va convertir en “l’holandès volador” donen pas a la frase “prefereixo guanyar per 5-4 que 1-0", la clau del futbol espectacle que tan bé va representar l’exentrenador. Per acabar, el Johan assegut a sobre d'una pilota i una imatge de la seva etapa com a capità amb les tres Pilotes d’Or que va guanyar acompanyen la frase "football is a game you play with your brain" (el futbol és un joc que es juga amb el cervell).

El color de fons del mural és una paleta blaugrana, aplicada de manera gradual des de la part esquerra, en blaus, a la dreta, en vermells. També hi ha un element gràfic que acompanya tot el mur, una de les constel·lacions d'estrelles que representen la connexió del joc del Barça, sempre al voltant de la pilota.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut