L'Espai Barça, protagonista a Tòquio

L'Espai Barça, protagonista a Tòquio

El vicepresident tercer, Jordi Moix, ha explicat en una conferència a l’Instituto Cervantes el projecte de transformació del Camp Nou, el Nou Palau, el Campus Barça i l’Estadi Johan Cruyff

Jordi Moix, vicepresident tercer del FC Barcelona i responsable de l’Espai Barça, ha presentat avui dimarts a l’Instituto Cervantes de Tòquio els aspectes principals de l’Espai Barça, un dels projectes centrals que formen part del pla estratègic del Club per als propers anys. L’acte ha comptat amb la presència de l’ambaixador d’Espanya al Japó, Jorge Toledo Albiñana; de la gerent de l’Instituto Cervantes, Mavisa Carranza, i del comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Lluís Gómez. Per part del FC Barcelona també hi ha assistit la delegada de Cultura de la Junta directiva, Teresa Basilio.

La presentació, sota el títol Arquitectura i Esport: FC Barcelona, Projectes Estratègics i Espai Barça s’ha dividit en tres parts i, juntament amb Moix, han intervingut dos dels responsables executius que estan al capdavant d’aquest projecte: William M. Mannarelli, director de l’Àrea Patrimonial del FC Barcelona, i Víctor Pageo, Project Manager de Nikken Sekkei, el despatx d’arquitectura i enginyeria japonès responsable de la proposta arquitectònica.

Jordi Moix ha començat la seva intervenció explicant els trets que defineixen el més que un club, entre aquests els valors, l’estil de joc, el compromís social, l’aposta pel talent local, la vocació per ser un club poliesportiu i el model de propietat,  i com s’ha de combinar aquesta identitat amb la cerca d’un model negoci viable que asseguri el futur esportiu econòmic i patrimonial del Club. El pla estratègic dissenyat per al 2015-21 és l’instrument per aconseguir-ho i, dins d’aquest pla, un dels pilars principals és  l’Espai Barça.

Davant unes 150 persones que omplien l’Auditori de l’Instituto Cervantes, Moix ha fet esment també a un dels elements que formen part d’aquest projecte, el campus Barça, que suposa la remodelació de l’entorn de l’Estadi per integrar-lo en l’entorn del barri i convertir-lo en el millor complex esportiu en el centre d’una gran ciutat. Moix ha recordat que, després de diversos intents fallits en el passat per a la remodelació de les seves instal·lacions, ara, amb l’Espai Barça, el Club presenta un projecte que reuneix els elements necessaris de viabilitat i sostenibilitat perquè es pugui dur a terme.

 

Jordi Moix, William Mannarelli i Teresa Basilio, juntament amb Jorge Toledo Albiñana, Mavisa Carranza i Lluís Gómez

 

Futur Camp Nou, en l’horitzó del 2024

El vicepresident tercer i comissionat de l’Espai Barça ha reconegut que les obres de remodelació del Futur Camp Nou podrien estar enllestides el 2024, en funció de si el Club aconsegueix la llicència principal de l’Ajuntament de Barcelona en els propers mesos, el que permetria adjudicar les obres, que es farien en quatre estius, ja que no es deixaria de jugar mai a l’Estadi.

Així mateix, William Mannarelli ha centrat la seva presentació en la primera de les obres que es completaran del projecte: l’Estadi Johan Cruyff, que s’inaugurarà el proper 27 d’agost amb un partit entre els equips juvenils del FC Barcelona i de l’Ajax. Manarelli ha explicat algunes de les novetats tecnològiques que incorpora l’Estadi i ha destacat les condicions en l’àmbit esportiu que reuneix la instal·lació perquè els equips de futbol formatiu i el femení puguin rendir en les millors condicions.

D’altra banda, Víctor Pageo ha tancat la presentació explicant l’origen del disseny de l’actual Estadi i com, a partir d’aquest concepte ideat per l’arquitecte Francesc Mitjans, el despatx Nikken Sekkei ha arribat a definir el projecte actual. Pageo ha fet esment, també, de les diferents actuacions de preparació prèvia que ja s’estan duent a terme a l’estadi.

L’Espai Barça ja es va presentar al Japó per primera vegada el desembre del 2015, aprofitant la participació del FC Barcelona en la final del Mundial de Clubs d’aquell any.

Declaracions de Jordi Moix, vicepresident tercer del Club i comissionat de l’Espai Barça

“L’Espai Barça és un projecte de gran transcendència pel Club, un dels projectes estratègics que determinaran la vida de la nostra entitat durant els propers decennis. Per això hem d’assegurar-nos que, més enllà del termini, es completi amb la màxima eficàcia i excel·lència el que requereix un club com el nostre. El prioritari és fer-ho bé i executar-ho amb els mínims inconvenients possibles per als nostres socis i aficionats”.

Sobre Nikken Sekkei

Nikken Sekkei està considerat un dels estudis d’arquitectura i enginyeria més importants del món, amb més de cent anys d’història. Van ser els arquitectes del Saitama Super Arena, el Gran Cigne de Niigata o del Tòquio Dome, tots al Japó. Tadao Kamei, el seu president i CEO, assegura que la remodelació integral del Camp Nou “és el projecte més important de Nikken ara mateix. És el nostre primer projecte a Europa Occidental”. Nikken va decidir obrir oficina a Barcelona, que és també el seu quarter general a Europa, després de guanyar el concurs d’arquitectura del Camp Nou el 2016 per poder fer un desenvolupament del projecte sobre el terreny.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut