Aquest estiu continuen les obres preliminars per al nou projecte Espai Barça al recinte del Camp Nou

Aquest estiu continuen les obres preliminars per al nou projecte Espai Barça al recinte del Camp Nou

Les cales i proves de pilotatge que s’han iniciat aquest juliol permetran valorar l’estructura de l’Estadi i la resistència del terreny per finalitzar-ne el disseny definitiu

Durant aquest mes de juliol s’han iniciat diverses obres preliminars relacionades amb el projecte de l’Espai Barça en el recinte que envolta el Camp Nou a les Corts i que s’allargaran durant aquest estiu. Els treballs que es duran a terme són necessaris per finalitzar el disseny del Futur Camp Nou, ja que permeten estudiar a fons l'estructura actual de l’Estadi i la resistència del terreny, i complementaran els estudis previs realitzats pel Club des del 2015. Aquestes obres no tindran cap afectació en l’aforament del Camp Nou quan es disputi el Trofeu Joan Gamper el proper 4 d’agost.

Les obres d’aquest estiu se centren en tres grans accions:

1. Cales i tests de pilotatge

Les cales són extraccions de formigó que es realitzen en diversos punts de l’interior i l’exterior de l’Estadi. Serveixen per avaluar l’estat de la fonamentació i de l’estructura de formigó actual del Camp Nou.

També s’efectuaran unes proves de pilotatge, una al Gol Nord i dues al Gol Sud, amb diversos pilots per prova, amb la finalitat de poder valorar la resistència del terreny.

2. Retirada de les plaques de les penyes

La segona acció prevista és la retirada de les plaques de les penyes que es troben en el perímetre de l’Estadi i que es farà a partir del mes d’agost, després de la Trobada Mundial de Penyes que se celebrarà el 4 d’agost coincidint amb el Trofeu Joan Gamper. Les plaques es retiraran i es documentaran prèviament al seu emmagatzematge temporal, a l’espera que es faci públic quin serà el seu destí. Després de retirar-les, i per mantenir el vincle de les penyes amb el Camp Nou, el Museu tindrà una aplicació digital gràcies a la qual es podrà consultar la localització original de cadascuna de les plaques.

3. Desmuntatge del voladís del Gol Sud

A partir de finals d’agost i principis de setembre està previst que comencin els treballs interiors per al desmuntatge progressiu del voladís del Gol Sud, que es completarà abans de finals d’any (n’hi ha un altre de similar al Gol Nord que es desmuntarà al llarg de la propera temporada) i que consistirà a desencaixar l’estructura prefabricada que forma aquest voladís. En aquest espai és on estava ubicat anteriorment Assistència Sanitària.

camp nou

 

Declaracions de Jordi Moix, vicepresident tercer i comissionat de l’Espai Barça:

“Es tracta d’unes obres bastant visuals, fora de l’Estadi, que se sumen a unes altres de preliminars que vam fer a l’interior de l’Estadi a l’estiu passat. Abans de tenir les llicències definitives per a les obres del Camp Nou, guanyem temps al temps per fer aquests treballs".

"Si les proves que fem són favorables, les cales que estem efectuant ara serviran per a la futura estructura de l’Estadi. Com a curiositat cal dir que amb aquests treballs hem trobat les bases de les grues que es van utilitzar per a l’ampliació del Camp Nou el 1982".

"I amb referència a les plaques de les penyes, que són una part emocional de l’Estadi, aquest estiu les començarem a treure i quedaran arxivades i identificades perquè, una vegada s’acabi el projecte, es busqui un lloc per ubicar-les”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut