Martens i Van der Gragt, subcampiones del món

Les blaugranes han perdut la final del Mundial de França (2-0) davant els Estats Units

Holanda, amb Martens i Stefanie van der Gragt, no ha pogut fer més història. La selecció dels Països Baixos ha caigut derrotada (2-0) a la final del Mundial de França davant dels Estats Units -que s’ha proclamat campiona per quarta vegada- disputada a l'estadi de l'Oympique de Lió. Les dues jugadores del FC Barcelona han estat titulars en un matx dominat per les nord-americanes. En la seva segona participació en un Mundial, Holanda ha quedat subcampiona amb dues blaugranes a les seves files: Martens, amb set matxs i un gol, i Van der Gragt, amb cinc partits i un gol.

Estats Units acapara les ocasions, però no el marcador

A la primera part, els Estats Units ha monopolitzat l’atac. Ara bé, Holanda ha retingut el setge de les de Jill Ellis acaparant les estadístiques defensives. Amb la portera Van Veenendaal com a estendard, la selecció de les lleones taronges ha deixat la porteria a zero. En conseqüència, les nord-americanes no han marcat gol abans del minut 12 per primera vegada en aquest Mundial de França.

En aquest context, les càmeres han enfocat més la central blaugrana Stefanie van der Gragt. Per la seva banda, l’atacant culer Lieke Martens ha passat més desapercebuda. Unes aparicions sustentades amb les estadístiques registrades en els primers 45 minuts. Si bé, s’ha comptabilitzat cinc ocasions per a les nord-americanes, i només una per a les europees.

Martens ha jugat 70 minuts davant els Estats Units

Estats Units agafa volada

Les mirades s’han dirigit encara més cap a la defensa culer en el minut 60. Perquè la ‘3’ dels Països Baixos ha comès penal sobre Morgan -una acció xiulada després que l’àrbitra consultés el VAR. Rapinoe, que ha sumat la seva sisena diana en aquesta cita mundialista i que ha acabat com a MVP del torneig, ha fet pujar l’1-0. Un resultat que ha donat ales als Estats Units, que, vuit minuts després, ha eixamplat el marcador gràcies a una jugada individual estel·lar de Rose (2-0, min 69).

Van der Gragt ha disputat els 90 minuts de la final

Amb el 2-0, la seleccionadora holandesa ha intentat sacsejar el matx introduint canvis. La blaugrana Martens ha estat una de les sacrificades i ha estat substituïda en el minut 70. Ara bé, Holanda no ha pogut evitar que els Estats Units alcés el trofeu del Mundial de França 2019. No obstant això, la selecció de les barcelonistes Martens i Van der Gragt ha fet història, perquè en la segona participació d’Holanda en una cita mundialista ha quedat subcampiona. Una fita que mai abans havien assolit les lleones holandeses.