Històric: 15 mundialistes blaugranes classificades per als vuitens

Històric: 15 mundialistes blaugranes classificades per als vuitens

Totes les jugadores del FC Barcelona que estan participant en el Mundial de França han avançat ronda

Sense precedents. 15 futbolistes del FC Barcelona s’han classificat per als vuitens de final del Mundial de França. Una fita de rècord mai abans assolida en l’àmbit de seleccions amb representació blaugrana. Sandra Paños, Marta Torrejón, Andrea Pereira, María León, Leila Ouahabi, Patri Guijarro, Vicky Losada, Aitana Bonmatí, Alexia Putellas i Mariona Caldentey amb Espanya, Lieke Martens i Stefanie van der Gragt amb Holanda, Andressa Alves amb Brasil, Toni Duggan amb Anglaterra i Asisat Oshoala amb Nigèria. Cap d’elles faltarà en la següent ronda del Mundial 2019. Un ple al 15.

Espanya

Les 10 culers de la selecció de Jorge Vilda encara han escrit més èxit. Perquè Espanya mai abans havia estat entre els 16 millors combinats d’un Mundial.

   - Sandra Paños: La portera blaugrana ha disputat els tres partits jugats per la selecció espanyola fins al moment -270 minuts- i ha completat actuacions de mèrit.

   - María León: La defensa culer ha jugat tots els minuts possibles al Mundial, convertint-se en un dels referents defensius.

   - Marta Torrejón: Ha disputat 180 minuts fins al moment, essent titular els dos primers partits contra Sud-àfrica i Alemanya respectivament.

   - Andrea Pereira: Encara no ha saltat als terrenys de joc d’aquest Mundial de França.

   - Leila Ouahabi: Titular i 90 minuts contra la Xina, el darrer partit de la fase de grups.

   - Patri Guijarro: La pilota i bota d’or del passat Mundial Sub-20 va fer la seva primera aparició en aquest Mundial de França davant Alemanya en la segona jornada. Als 24 minuts que va jugar contra Alemnya se li han d’afegir els 90 contra la Xina, on va estar incisiva de cara a porta.

   - Vicky Losada: Va saltar com a titular en el primer partit de la selecció espanyola contra Sud-àfrica, però es va retirar al descans.

   - Aitana Bonmatí:  La jugadora culer va substituir Vicky Losada al descans del duel contra Sud-àfrica i també ha disputat minuts en el duel contra Alemanya, on va saltar al camp al minut 77.

   - Alexia Putellas: Present en els tres partits de la selecció. La ‘11’ culer acumula un total de 190 minuts i ha ocupat posicions d’atac i de mig del camp en les alineacions de Jorge Vilda.

   - Mariona: La blaugrana ha estat part de la partida en els 90 minuts del partit inaugural, 59 contra Alemanya i 45 contra Xina.

Atès que les de Vilda han quedat segones del grup B, el pròxim rival de les blaugranes de la selecció serà la totpoderosa Estats Units, que no ha perdut cap partit en aquest Mundial. Dilluns 24 de juny (18.00 hores), Espanya-Estats Units.

mariona caldentey

Holanda

   - Lieke Martens: La jugadora holandesa ha estat designada MVP en el duel contra Nova Zelanda i ha completat 250 minuts.

   - Stefanie van der Gragt: La defensa culer solament ha jugat els 90 minuts de la primera jornada contra Nova Zelanda.

Holanda, primera classificada del Grup E, es jugarà el pas a quarts de final contra el Japó (25 de juny, 21.00 hores).

Brasil

   - Andessa Alves: L’atacant va arrancar la competició amb un doblet d’assistències davant Jamaica. Una peça clau en l’11 de ‘La Canarinha’ també ha estat present els 90 minuts contra Austràlia. Però una lesió li ha impedit disputar el darrer partit de la fase de grups.  

La selecció d’Andressa Alves s’ha classificat com una de les millores terceres i s’enfrontarà contra França (diumenge 23, 21.00 hores). Ara bé, la jugadora blaugrana està lesionada. 

Anglaterra

   - Toni Duggan: la davantera anglesa ha disputat 81 minuts en el darrer de la fase de grups entre el Japó i Anglaterra.

Primera del grup D, Anglaterra segueix sent una altra de les invictes d’aquest Mundial. El proper repte de les ‘Lionesses’ és el Camerun (23 de juny, 17.30 hores).

Nigèria

   - Asisat Oshoala: Indiscutible en l’atac de Nigèria. 3 partits jugats, 257 minuts a les seves botes i una diana amb la seva firma davant la República de Corea que li va servir per endur-se l’MVP del partit.

Nigèria ha certificat la seva segona presència en la història dels Mundials entre les 16 millors seleccions després de ser una de les millors terceres. Després d’Estats Units 1993, la selecció de la culer Asisat Oshoala estarà als vuitens per buscar un lloc als quarts de final contra Alemanya. El partit que dóna el tret de sortida a aquesta primera ronda a cara o creu (dissabte 22 de juny a les 17.30).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut