La docuficció ‘La Sagi, una pionera del Barça’ rep la primera menció del jurat del BCN Sports Film

La docuficció ‘La Sagi, una pionera del Barça’ rep la primera menció del jurat del BCN Sports Film

Amb aquest guardó, el festival premia per segon any consecutiu una producció vinculada al Club

La coproducció de TV3, Minoria Absoluta i el FC Barcelona La Sagi, una pionera del Barça ha rebut la primera menció del jurat del BCN Sports Film, en el decurs de l’acte de cloenda i entrega de guardons de la desena edició d’aquest reconegut festival dedicat a produccions audiovisuals vinculades al món de l’esport.

Maria Teixidor, secretària de la Junta Directiva del FC Barcelona i responsable del futbol femení, ha recollit el guardó juntament amb Cristina Muñoz, cap del Departament de Documentals de TV3, i Josep Serra Mateu, director de la docuficció La Sagi, una pionera del Barça. En nom del president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu i del Grup Edelmira Calvetó, Teixidor ha destacat que "La Sagi encarna els valors del BCN Sports Film, com són la cultura i l’esport” i ha volgut remarcar que Anna Maria Martínez “ens va obrir les portes a les dones del Barça tot i les dificultats del moment, sense oblidar el seu llegat en la lluita pel paper de la dona en molts més àmbits”.

BCN-Sports-Film-premi-La-Sagi_web3
Maria Teixidor, secretària de la Junta Directiva del FC Barcelona i responsable del futbol femení, durant l’entrega del guardó

Anna Maria Martínez Sagi va ser, l’any 1934, la primera dona que va formar part de la Junta Directiva del FC Barcelona. Tenia 27 anys i encarnava un model de dona independent i moderna. Va ser esportista, poeta i periodista. La seva militància feminista i republicana li va costar enfrontaments i l'exili. Pionera fa quasi un segle, ara seria una dona del nostre temps.

En la docuficció, l’actriu Anna Sahun es posa a la pell d’Anna Maria Martínez Sagi. Recorre les seves passes i busca qui la va conèixer i qui va estudiar la seva obra per entendre qui era i poder representar-la millor. A través de La Sagi, una pionera del Barça també es fa un retrat del paper de la dona en el Barça d’avui. L’Anna Sahun visita un dia de partit a l’Estadi, el Barça Femení a la Ciutat Esportiva Joan Gamper o el Grup Edelmira Calvetó.

Amb aquest guardó, el BCN Sports Film premia per segon any consecutiu una producció vinculada al FC Barcelona. L’any passat la pel·lícula Un joc anomenat esperança, promoguda per la Fundació Barça, va guanyar el premi especial del jurat.

La Sagi, una pionera del Barça

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut