Els exjugadors del Barça recorden el Miniestadi

Els exjugadors del Barça recorden el Miniestadi

La col·locació de la primera pedra a l'Estadi Johan Cruyff estableix el compte enrere de l'emblemàtic feu culer

El temps de vida del Miniestadi s'escurça cada vegada més ràpid. Avui 14 setembre s'ha col·locat la primera pedra de l'Estadi Johan Cruyff, que serà el recinte estrella als voltants de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Les previsions estimen uns 15 mesos més d'obres abans de la inauguració oficial. Això suposa, inevitablement, el compte enrere pel camp de futbol que ha vist créixer els jugadors de la Masia.

El Miniestadi es va inaugurar el 23 de setembre de 1982. Darrerament, ha estat el territori del Barça B i dels compromisos europeus del Femení i el Juvenil A. Al llarg de la història, també ha estat el del Barcelona Atlètic i del FC Barcelona C, desaparegut l'any 2007.

Xavier Sánchez Jara, exjugador del Barça i membre de l'Agrupació, recorda el seu primer partit al Miniestadi quan era cadet a la final de la Copa davant l'Elx. Després del 0-2 favorable en camp contrari, el Mini va ser un talismà per golejar 6-0 a la tornada. El que no oblidarà tampoc és el partit que va jugar mentre es realitzava el sorteig militar. A la mitja part, es va assabentar als vestuaris que no li tocava fer el servei militar. L'alegria es va traslladar al terreny de joc: després de la represa va marcar dos gols.

L'exdefensa blaugrana va jugar un total de tres temporades al Miniestadi entre 1988-1992. "Recordaré sempre el Mini, no tan sols per les temporades que vaig jugar amb el filial, sinó també perquè allà vaig fer la presentació amb el primer equip al 1994", conclou Sánchez. Curiosament, aquell any l'acte d'obertura de la temporada no es va fer al Camp Nou perquè estava en obres.

Pels voltants d'Arístides Maillol també es recorda la Quinta del Mini. Una generació de futbolistes que va enlluernar el Miniestadi i que el van fer servir com a trampolí cap al primer equip. Juanjo Carricondo, exjugador del Barça i membre de l'ABJ, va pertànyer a aquest grup de jugadors. Va jugar al filial blaugrana quatre temporades. No oblida la sensació d'entrar al camp amb l'himne de fons: "El Camp Nou va ser des de sempre el meu objectiu, però debutar amb el Barça B amb 18 anys al Miniestadi va ser espectacular".

Carricondo encara recorda el seu gol davant l'Écija. Després d'una paret amb el capità de l'equip, Xavi Roca, el seu centre des de la línia de fons es va enverinar i va entrar per l'escaire de la porteria sorprenent al porter. "És molt bonic arribar al Miniestadi després d'anys a les categories inferiors. Va ser un gran pas per mi", conclou l'exfutbolista culer.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut