Olympique de Lió – FC Barcelona Femení: Subcampiones d’Europa (4-1)

El conjunt blaugrana es veu superat per l’efectivitat francesa en la primera mitja hora de joc i cau en la seva primera final de la Champions de la història

No ha pogut ser. El somni d’aixecar la Lliga de Campions femenina haurà d’esperar. Les blaugranes han estat superades per un Olympique de Lió molt superior que ha exhibit el seu potencial ben aviat sentenciant la final en la primera mitja hora de joc. Un gol de Marozsan als sis minuts de joc i un hat-trick de Hegerberg en 15 minuts han posat un 4-0 al marcador impossible de remuntar. I això que primer havia avisat el Barça amb una ocasió claríssima, després que Duggan xutés creuat després d’una bona recuperació de Mariona.

No s’ha deixat sorprendre el conjunt de Reynald Pedros que, sabedor del seu potencial per les bandes l’ha aprofitat per anar colpejant l’equip blaugrana. Primer, ha estat Marozsan la qui ha fet el primer gol de les franceses després de rematar una centrada per la banda dreta de Van de Sanden, un perill constant. Sense temps per reaccionar, l’Olympique de Lió, ple de constel·lacions mundials, ha desplegat la seva capacitat golejadora i Hergerber ha fet un hat-trick en 15 minuts que ha deixat la final vista per sentència. La noruega ha demostrat per què és la Pilota d’Or i l'Olympique de Lió, en el seu conjunt, per què la Champions torna a Lió per quart any consecutiu.

L’objectiu blaugrana ha passat de creure en el títol a treure l’orgull d’equip per intentar que l’escletxa no fos més gran i intentar gaudir de la final somiada.

Una segona meitat per somiar en el futur

Les noies de Lluís Cortés, lluny d’enfonsar-se, han tret el caràcter i esperit d’equip que les ha portades a la gran final de Budapest. A les blaugranes se les ha reconegut en el joc i han dominat la possessió en moltes fases de la segona meitat. Fruït de la insistència blaugrana han gaudit d’ocasions suficients per marcar. Alexia, amb una rematada de cap, Martens i Vicky Losada, després d’un control exquisit i una vaselina que s’ha escapat per ben poc, han estat les jugadores que han tingut les ocasions més clares.

No ha abaixat mai els braços el Barça Femení, ja que, sabent que la glòria ja era inassolible, ha competit fins a l’últim minut, conscient que jugar la final ja era un somni. Ja a les acaballes del partit ha trobat el premi amb una bona acció d'Oshoala que, després de desfer-se de la poderosa Renard, ha superat Bouhaddi amb un xut sec des de dins de l’àrea.

La final ja no ha tingut més història, però el Barça Femení marxa de Budapest amb l’experiència d’haver viscut la seva primera final de la Champions de la història. La glòria espera algun dia les blaugranes. De moment, l’equip mereix ser reconegut i ser les subcampiones d’Europa és només el principi d’un futur molt prometedor per seguir fent història.

La fitxa del partit

Olympique de Lió, 4

FC Barcelona Femení, 1

Olympique de Lió: Sara Bouhaddi, Bronze, Renard, Bathy, Majri, Fishlock, Henry, Marozsan, Van de Sanden, Hegerberg i Le Sommer.

FCB Femení: Paños; Torrejón, Pereira, Mapi León, Leila Ouahabi, Vicky Losada, Aitana, Alexia, Mariona, Duggan i Martens.

Gols: 1-0, Marozsan (min 6); 2-0, Hegerberg (min 15); 3-0, Hegerberg (min 20); 4-0, Hergerberg (min 30); 4-1 Oshoala (min 89).

Àrbitre: Anastasia Pustovoitova (Col·legi rus).

Incidències: 19.487 espectadors al Ferencváros Stadium de Budapest.