Una jornada d’homenatge institucional per commemorar el 40è aniversari de la Recopa de Basilea

Una jornada d’homenatge institucional per commemorar el 40è aniversari de la Recopa de Basilea

El Club ha aprofitat la jornada d’aquest diumenge per celebrar una de les efemèrides més importants de la història del FC Barcelona: la consecució de la primera Recopa de fa 40 anys

El FC Barcelona s’ha vestit de gala aquest diumenge. I ho ha fet per celebrar el 40è aniversari de la Recopa de Basilea, el primer gran títol europeu que va acabar a les vitrines blaugrana. Un trofeu que es va assolir el 16 de maig del 1979 i que, a més, va significar la primera gran mobilització social del barcelonisme.

Per homenatjar els herois d’aquella efemèride històrica, el FC Barcelona ha organitzat un seguit d’actes per a aquest diumenge. El primer, un dinar de gala que s’ha dut a terme a l’Auditori 1899 i que ha comptat amb membres de l’actual Junta Directiva, encapçalats pel president Josep Maria Bartomeu, i representants de la Junta d’aquella època; jugadors d’aquell històric equip i una representació dels integrants de l’Agrupació Barça Jugadors.

Així, per exemple, s’han pogut retrobar Artola, Rexach, De la Cruz, Zuviría, Tente Sánchez, Francisco Paco Martínez,  Lobo Carrasco, Quique Álvarez, Pere Valentí Mora, Tarrés, Ramos, Fortes, Manolo Martínez, Asensi, Migueli, Albaladejo, Esteban, Palomares o Àngel Mur, entre d’altres.

Després del dinar, ha estat el torn de desplaçar-se fins a l’interior del Camp Nou, on abans del partit entre el Barça i el Getafe els exjugadors han pogut saltar a la gespa amb el trofeu de la Recopa i rebre els aplaudiments de l’afició.

Posteriorment, i rebuts a la Llotja President Suñol del Camp Nou pel president Bartomeu, han pogut veure el partit de la jornada 37 de la Lliga.

La Recopa 1979, al Camp Nou

Basilea: una fotografia per a la història

Cal recordar que, paral·lelament a aquestes celebracions, el proper dijous 16 de maig, el dia que fa 40 anys de la consecució del títol, Barça TV emetrà a les 22.00 h un documental de producció pròpia anomenat Basilea: una fotografia per a la història, en el qual es parla d’aquell grandiós èxit esportiu, amb testimonis dels jugadors implicats, i èxit social, amb aficionats que van conformar la marea de 30.000 barcelonistes que es van desplaçar a Suïssa per a aquell partit.

I és que la Recopa de Basilea va marcar un abans i un després en la història del FC Barcelona. Si bé ja s’havien guanyat tres Copes de Fires anteriorment (1958, 1969 i 1966), la Recopa del 1979 va ser el primer trofeu internacional de primer nivell que es col·locava a les vitrines de Can Barça. Amb la victòria davant el Fortuna de Düsseldorf (4-3) gràcies a un gol de Krankl a passada del Lobo Carrasco, el Barça es rescabalava de la derrota deu anys abans davant l’Slovan de Bratislava i de la desfeta de Berna l’any 1961 davant el Benfica amb el Barça de les cinc Copes.

Després d’aquest triomf a Basilea, el FC Barcelona va guanyar tres Recopes més (1982, 1989 i 1997) i cinc Lligues de Campions (1992, 2006, 2009, 2011 i 2015).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut