Les tres claus del Barça-Liverpool

La pissarra de Valverde, la solidesa defensiva culer i Messi, sempre Messi, elements fonamentals per entendre el 3-0 del Camp Nou

1- Valverde aposta per Arturo

Pocs minuts abans de les 20 hores es coneixia l’onze del Barça. Valverde apostava per un migcamp format per Sergio, Rakitic i Arturo Vidal, a qui segurament molts veien com a suplent d’inici. El xilè completaria el partit físic que exigiria el Liverpool. S’ha buidat del minut 1 al 95, guanyant pilotes dividides, ajudant els companys i sent efectiu, també, quan el Barça sortia amb la pilota jugada. Un encert de Valverde.

2- “No passaran”

El 3-0 pot semblar enganyós. El Liverpool ha carregat una vegada i una altra –especialment a l’inici del segon temps- contra la porteria de Ter Stegen, que ha estat determinant en almenys tres ocasions. Igual que la resta de jugadors culers. Piqué i Lenglet han refusat una i mil pilotes i tant el central francès com Alba han patit les envestides de Salah, un maldecap constant... que ha acabat frustrat, de la mateixa manera que Mané. Des de Suárez i Messi, els primers en pressionar, el Barça ha defensat com un bloc sòlid, fins que el Liverpool -que ha imposat el seu ritme en moltes estones del matx- ha acabat claudicant. No han passat.

TER STEGEN

3- El millor: Messi

I és aquí, en aquest punt exacte del partit, quan ha aparegut el millor del món: Lionel Messi. Quan el Liverpool defallia després de tant intentar-ho, el ‘10’ blaugrana s’ha trobat amb un gol a porta buida després d’una bona jugada culer. Cap a dins. Minuts més tard, falta llunyana, MOLT llunyana. No tant per Messi, que ha teledirigit la seva falta a l’escaire, impossible per a Alisson. 3-0. Doblet. Gol número 600 de Messi amb el Barça. El colofó perfecte a una nit històrica al Camp Nou, que ja acumula 32 partits consecutius sense perdre a la Champions.