Divina Seguros Joventut – Barça Lassa: Superats a Badalona (89-77)

El conjunt local ha trencat el matx al tercer període per derrotar un Barça Lassa fatigat

El Barça Lassa ha sumat la cinquena derrota del curs a la Lliga després de caure a l’Olímpic de Badalona. En el matx corresponent a la jornada 29, els de Pesic han acusat l’esforç dels dos partits de l’Eurolliga i han caigut contra un Divina Seguros Joventut molt més fresc. El conjunt badaloní ha trencat el duel en la segona meitat tot i la feina de Singleton (16 punts) o Ribas (13 punts). Però el joc verd-i-negre ha estat massa per als culers, que tot i l’ensopegada es mantenen al capdamunt de la classificació amb 23 victòries i 8 derrotes.

Un primer temps igualat

El conjunt local ha sortit molt concentrat amb un parcial de 5-0. Tres minuts, de fet, és el que ha trigat Pau Ribas en inaugurar el marcador del Barça Lassa (5-5, min 4). Un triple de Singleton ha posat per davant per primer cop als de Pesic, però el matx ha entrat en una dinàmica d’anotació constant en la qual el Divina Seguros Joventut s’ha trobat més còmode. Així doncs, els verd-i-negres s’han distanciat en el marcador (18-10, min. 8) per acabar el primer període dominant per cinc punts: 20-15.

Els dos equips s’han mostrat molt encertats des de la línia de tres, però el segon quart ha estat marcat per la forta defensa dels dos conjunts, especialment per part blaugrana. Tot i això, el Barça Lassa ha marxat als vestidors per darrere en l’electrònic (39-34, min. 20).

S’escapa la Penya

Però després del descans, el conjunt local ha posat una marxa més i ha trencat el duel. Amb un parcial de 14-2 liderat per López-Aróstegui i McFadden, el conjunt badaloní s’ha enfilat fins als disset punts de diferència (60-43, min. 27) per sentenciar el matx. Tot i els esforços de Pangos o Kuric, la Penya ha aterrat al darrer període amb 16 punts d’avantatge.

Al darrer quart, els de Carles Duran no han abaixat el ritme i el Barça Lassa no ha pogut reduir distàncies. Tot i l’energia de Kuric o Singleton, el triangle format per Laprovittola, Harangody i Todorovic ha estat massa per a un Barça Lassa que ha acusat la fatiga del doble duel a vida o mort contra l’Anadolu Efes.

Precisament el conjunt turc serà el proper rival del Barça Lassa, en el cinquè partit vital a Istanbul en el qual hi ha en joc una plaça a la Final Four de la màxima competició continental.