Alabès-Barça: Volen fer un pas més cap al títol

Alabès-Barça: Volen fer un pas més cap al títol

El conjunt blaugrana visita el feu vitorià, on no ha perdut en les quatre últimes visites

El FC Barcelona té entre cella i cella guanyar la Lliga com abans millor. I aquest dimarts, els d’Ernesto Valverde visiten l'Alabès Mendizorrotza (21.30 h, beIN LaLiga) en un partit que pot deixar el títol a tocar. El Barça, ara mateix és líder amb 77 punts, nou més que els madrilenys, i podrien aconseguir el títol aquesta mateixa setmana. Així doncs, després de vèncer la Reial Societat dissabte passat (2-1), la competició domèstica no s’atura i els blaugranes volen seguir sumant de tres en tres per cedir la pressió a l’Atlètic de Madrid, que rep el València dimecres. Cal recordar que en la primera volta, el conjunt blaugrana va guanyar els d’Abelardo (3-0) en la jornada inaugural del campionat.

Bons precedents

Des que el club basc va tornar a Primera –la temporada 2016/17– el FC Barcelona ha guanyat, de manera molt contundent, sempre que ha visitat el terreny de joc dels vitorians. La temporada 2016/17, amb Luis Enrique a la banqueta, els culers van guanyar per 0 a 6 i, el curs passat, amb Ernesto Valverde ja al capdavant de les operacions, el Barça es va imposar per 0 a 2 amb un doblet de Messi.

L’Alabès no ha estat capaç de marcar en cap dels dos partits com a local davant del FC Barcelona. Curiosament, li va més bé el Camp Nou, on ja va guanyar el 2016 (1-2).

El rival

Posició a la Lliga: 8è (46 p)

Balanç: 12V-10E-11D

Màxim golejador: Calleri (8 gols)

Entrenador: Abelardo Fernández

L’Alabès rep el FC Barcelona en vuitena posició i amb 46 punts. Una de les sorpreses de la temporada, els jugadors de l’exblaugrana Abelardo, estan lluitant per entrar a Europa, que ara mateix tenen a sis punts. Per tant, el duel d’aquest dimarts és un duel important per als vitorians. A més, el conjunt basc es mostra molt sòlid a Mendizorrotza, on només ha perdut dos partits en la present campanya.

FC Barcelona-Alavés

Compte enrere per ser campions

Els culers ja estan amb la calculadora a la mà. El Barça necessita només sis punts per ser campió de la Lliga 2018/19, però hi ha diverses combinacions possibles. Els culers podrien ser campions dimecres mateix, si guanyen l’Alabès i si l’Atlètic de Madrid, segon classificat, no és capaç de superar el València al Wanda Metropolitano. En cas de triomf culer, els barcelonistes tindrien una segona oportunitat de guanyar la Lliga dissabte al Camp Nou davant el Llevant, independentment del resultat del conjunt matalasser.

La convocatòria

Per al duel a Vitòria, el tècnic Ernesto Valverde ha decidit convocar: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Cillessen, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, S. Roberto, Aleñá, Vidal, Umtiti i Vermaelen. Queden fora de la convocatòria per decisió tècnica I. Rakitic, Todibo, Murillo i Prince, mentre que Rafinha en queda fora per lesió.

Per part local, Abelardo té a tota la plantilla disponible excepte Jonathan Calleri, que és baixa per sanció, i tenen els dubtes de Guillermo Maripán i Takashi Inui, amb molèsties físiques.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut