Tot a punt per a Almati

Tot a punt per a Almati

El Barça Lassa de futbol sala arriba a la Final Four amb la il·lusió de poder tornar cap a casa amb la tercera Champions de la història

El Barça Lassa de futbol sala afronta una setmana il·lusionant. I és que l’equip d’Andreu Plaza, que ja ho té tot a punt per agafar l’avió que els porti cap a Almati, lluitarà per aconseguir la UEFA Futsal Champions League. Un títol que fa molta il·lusió i que el Barça vol tornar a conquerir, després dels del 2012 a Lleida i el 2014 a Bakú. També per treure’s l’espina de la temporada anterior a Saragossa, quan va perdre a les semifinals contra l’Inter.

Els blaugrana arriben amb sensacions molt positives, després d’haver guanyat la Copa d’Espanya a València, proclamar-se campió de la fase regular de l’LNFS i ja classificat per a la Final Four de la Copa del Rei. Ara l’equip vol fer un pas de gegant, i regnar a Europa seria la consagració definitiva.

El camí cap al títol

El Barça iniciarà la seva aventura el proper dimarts 23 d’abril, a les 10.30 hores, quan s’enlairi cap a Frankfurt. Allà l’esperarà un vol direcció Almati, de més de sis hores de trajecte, per aterrar a la ciutat més poblada del Kazakhstan a mitjanit (aproximadament seran les 20h a Barcelona).

La primera presa de contacte amb l’Almaty Arena serà el dimecres 24 d’abril, 48 hores abans del debut en les semifinals. El Kairat, l’equip amfitrió, espera en un partit que començarà a les 21.30 hores (17.30h a Barcelona). En cas de classificació per a la final, l’Sporting o l’Inter seran el rival a superar en la gran final (16h a Barcelona) de la UEFA Futsal Champions League.

Sisena Final Four blaugrana

La d’Almati serà la sisena Final Four per al Barça. El balanç en les anteriors va ser de dos campionats (Lleida 2012 i Bakú 2014), un subcampionat (Lisboa 2015) i dues terceres posicions (Tbilissi 2013 i Saragossa 2018).

Ara buscarà ampliar el seu palmarès, però primer haurà de superar la seva “bèstia negra”. Perquè el Barça s’ha enfrontat dues vegades contra el Kairat en les cinc participacions anteriors en una Final Four. I totes dues, amb resultats negatius: els d’Almati es van imposar al Barça en la final del 2015 a Lisboa (3-2) i també en les semifinals del 2013 a Tbilissi (5-4). Tot plegat, sumat que aquest any és l’equip amfitrió, fa que sigui un rival perillós. Malgrat tot, l'experiència de la temporada anterior, a més de la bona dinàmica d’aquest any, hauria de ser un punt a favor per als culers.

L'última vegada que el Barça es va enfrontar el Kairat va ser a la final del 2015

La convocatòria

Andreu Plaza s’emporta tot l’equip al complet cap al Kazakhstan, que acull per tercera vegada a la seva història una Final Four europea. A més, també viatja el porter del filial Àlex Lluch.

Però, tot i això, hi haurà dues absències destacades a la semifinal. Seran el golejador Ferrao, que arrossega una sanció després de veure targeta groga en l’últim partit contra l’Ugra, i Marcenio, perquè ja va jugar en la present edició de la Champions amb un altre equip, precisament amb el Gazprom-Ugra. En cas de classificació per a la final, Ferrao ja sí que podria disputar-la per ajudar l’equip a aixecar un trofeu molt desitjat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut