Xavi Pascual, el timoner dels èxits

Xavi Pascual, el timoner dels èxits

La direcció de Pascual a la banqueta ha suposat el retorn del Barça Intersport al punt més alt d’Espanya i d’Europa

Xavi Pascual, renovat aquest divendres fins a la fi de la temporada 2014/15, va ser nomenat primer entrenador de la secció d’handbol el 9 de febrer del 2009. L’equip havia caigut davant el BM Valladolid dies enrere, i Manolo Cadenas va ser cessat. Pascual va ser l’home que va agafar les regnes.

Arribar i moldre

Pascual es va trobar amb un equip allunyat dels grans títols en els darrers anys, però de la mà del nou tècnic blaugrana l’èxit va tornar cap a Barcelona. Al cap de poc més d’un mes el FC Barcelona aixecava la Copa del Rei a Granollers. Era el primer títol de molts.

Pascual va anar modelant l’equip a poc a poc i la temporada 2009/10 va guanyar Copa del Rei, Copa Asobal i Supercopa. L’espina clavada de perdre la final de la Champions, davant el TH Kiel, no va trigar gaire a treure-se-la.

Lliga i Champions

La consolidació del projecte de Pascual a la banqueta blaugrana va arribar la temporada 2010/11. El Barça Intersport superava l’equip que havia dominat l’Asobal en els cinc darrers anys i Xavi Pascual duia l’handbol blaugrana a conquerir la Lliga.

Pascual va tornar a portar l’equip d’handbol a la Final a Quatre de Colònia. A l’edició del 2011, els barcelonistes van superar el BM Ciudad Real a la final i van aixecar la vuitena Champions de la història de la secció.

Pascual es convertia en el tercer entrenador del Barça Intersport, després de Valero Rivera i Xesco Espar, en guanyar el màxim títol europeu.

Dues Lligues consecutives, 12 anys després

Sota la direcció de Pascual, l’handbol blaugrana ha tornat a assolir fites que feia molt de temps que no s’obtenien. Guanyar la Lliga dues temporades consecutives, com han fet els blaugranes els dos darrers anys, no succeïa des de les temporades 1998/99 i 1999/00, en plena època del ‘Dream Team’ d’handbol.

Amb la renovació de Pascual fins a la fi de la temporada 2014/15, el tècnic català de l’handbol blaugrana podrà seguir fent créixer el palmarès de la secció, que ha sumat fins a 11 guardons des que ell s’asseu a la banqueta.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut