Emery mai ha derrotat el Barça

Emery mai ha derrotat el Barça

El tècnic de l’Spartak de Moscou, ex de l’Almeria i el València, afronta la visita al Camp Nou amb el repte de sumar el seu primer triomf contra el Barça en tretze partits

Unai Emery s’enfronta al seu passat. L’ara tècnic de l’Spartak de Moscou visita el Camp Nou aquest dimecres, i es veu les cares amb un Barça al qual no ha pogut tombar mai en 12 partits. Ni amb l’Almeria ni amb el València, ni a la Lliga, ni a la Copa. Potser ara, a la Champions League i amb un tercer equip, el tècnic basc assoleix un dels seus reptes pendents.

Empats a casa, derrotes al Camp Nou

Els dotze precedents d’Unai Emery contra el Barça es poden dividir clarament en dues categories: els partits jugats com a local i els duels disputats com a visitant al Camp Nou. En el primer dels casos, la tònica han estat els empats. Cinc dels sis partits d’Emery com a local han acabat amb igualtat en el marcador. Només un cop, en la victòria del Barça per 0-1 a Mestalla a la temporada 2010/11, Emery no va assolir l’empat a casa.

En el segon dels casos, l’estadística és força rotunda. Sis partits al Camp Nou, sis derrotes d’Emery, amb un balanç de 18 gols encaixats i només dos marcats.

Amb tot, i més enllà dels resultats, el record és que els equips d’Emery sempre han complicat la vida al Barça. Al Camp Nou, el València fins i tot va aconseguir avançar-se en el marcador en les seves dues últimes visites. Aquest dimecres, Emery tornarà a provar-ho.

Tito i Emery, cara a cara

No serà el primer cop, però, que Emery es vegi les cares amb Tito Vilanova. Ja va passar en quatre partits de Segona A, quan tots dos eren futbolistes. Llavors, els compromisos es van resoldre amb dues victòries per al blaugrana (2-1 amb el Lleida contra el Toledo i 1-0 amb l’Elx contra el Toledo), un empat (0-0 entre Toledo i Mallorca) i un triomf d’Emery (2-0 amb el Toledo contra l’Elx).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut