El Barça, present en l’enterrament de les cendres de Kocsis a Budapest

El Barça, present en l’enterrament de les cendres de Kocsis a Budapest

Una representació del FC Barcelona, encapçalada pel seu president Sandro Rosell i pel directiu Silvio Elías, ha estat present aquest divendres a la cerimònia d’enterrament de les cendres de Kocsis a Budapest

El FC Barcelona ha volgut ser present aquest divendres a Budapest en l’enterrament de les cendres de l’exjugador blaugrana Sandor Kocsis. Les cendres han estat traslladades des de Barcelona a Hongria, el seu país d’origen. Kocsis va defensar la samarreta del Barça des del 1958 al 1965 i va morir el 22 de juliol del 1979 a l’edat de 49 anys a Barcelona. Va ser enterrat al cementiri de Montjuïc, però des d’aquest divendres les seves cendres tornen a ser a Budapest.

Sandro Rosell i el directiu Silvio Elías han encapçalat una representació blaugrana on també hi havia els exjugadors Josep Maria Fusté i Carles Rexach i el senador Josep Maldonado, en representació de l’Agrupació Barça Jugadors.

Capella ardent oberta al públic

Al matí, davant mateix de la Basílica de Sant Esteve, hi havia la capella ardent oberta al públic, on amics, simpatitzants, aficionats i delegacions d’institucions, federacions i clubs esportius han presentat els seus respectes.

Cerimònia de sepultura

A la tarda s’ha dut a terme la cerimònia de sepultura de les cendres, amb la presència de János Áder, president de la República d’Hongria, i Csaba Hende, ministre de Defensa. En un entorn amb música, poesia i narrativa, Sandro Rosell ha fet un dels emotius parlaments de comiat, al costat d’altres personalitats com Sandor Csányi, president de la Federació Hongaresa de Futbol; Luis Suárez, exjugador del Barça i excompany i amic de Kocsis; István Tariós, alcalde de Budapest; Gyula Grosics, porter de “L’equip d’Or”, o Sandor Kocsis fill.

Condecoració a títol pòstum

Seguidament, en una basílica plena de gom a gom, ha començat la cerimònia litúrgica de sepeli i la posterior sepultura de les cendres a la cripta de la Basílica, al costat de la sepultura de Ferenc Puskás. En un funeral d’estat, el ministre Hende ha condecorat el difunt a títol pòstum entre els aplaudiments dels assistents.

El govern hongarès ha preparat un banquet oficial a l’Hotel President de Budapest per posar el punt final a aquest divendres.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut