Ter Stegen apadrina el llibre 'Relats Solidaris de l'Esport'

Ter Stegen apadrina el llibre 'Relats Solidaris de l'Esport'

El porter alemany del FC Barcelona col·labora en la 15a edició de la iniciativa solidària que impulsa un grup de periodistes i que tindrà com a entitat beneficiària la Fundació Pare Manel

Marc-André ter Stegen, porter del FC Barcelona, és el padrí de la 15a edició del llibre Relats Solidaris de l’Esport, una iniciativa que impulsa un grup de més de 50 periodistes del nostre país i que compta amb el suport de la Fundació Barça. L’acte de presentació s’ha celebrat aquest dijous i, a més del porter alemany, ha tingut com a protagonista el Pare Manel, impulsor de l’entitat beneficiària d’aquesta edició, la Fundació Pare Panel, una institució sense ànim de lucre, arrelada als barris de Verdum i Roquetes de Barcelona, que desenvolupa i lidera projectes d'acció social i educativa destinats a infants, joves i famílies que es troben en situació de vulnerabilitat social.

El Projecte Solidari del Periodisme Esportiu va néixer fa 15 anys gràcies a un grup de periodistes esportius catalans que van sentir la inquietud d’ajudar les persones, especialment els nens i els adolescents, que necessiten recursos i atenció i que pateixen malalties sovint poc conegudes. Així es van succeir els llibres ‘Relats Solidaris de l’Esport’, que han comptat cada any amb companys de viatge en forma de padrins, sempre relacionats amb el primer equip del Barça a excepció de l’edició de fa dos anys, que va tenir com a padrí el pilot Marc Márquez. El 2005 va ser Samuel Etoo el qui va apadrinar el primer llibre en benefici de la Fundació Campaner, que lluita contra la malaltia del noma, i els van seguir al 2006 Carles Puyol i Iván de la Peña (Departament de Cirurgia i Oncologia Pediàtrica de la Vall d’Hebron), al 2007 Frank Rijkaard (Casal dels Infants del Raval), al 2008 Leo Messi (Associació Catalana Síndrome X Fràgil), al 2009 Xavi Hernández (Fundació Àlex), al 2010 Pep Guardiola (Pallassos Sense Fronteres), al 2011  Andrés Iniesta (Asociación Sanfilippo), al 2012 David Villa (Hospital Sant Joan de Déu), al 2013 Éric Abidal (Associació Catalana de Fibrosi Quística), al 2014 Gerard Piqué (Institut Guttmann), al 2015 Javier Mascherano (Síndrome de Rett), al 2016 Luis Suárez (Associació Catalana de Transtorns Metabòlics per la PKU), al 2017 Marc Márquez (Associació Esclat) i al 2018, Ernesto Valverde (Open Arms). En les anteriors 15 edicions, el llibre ha recollit més de 800.000 euros.

La Fundació Pare Manel i l’Associació Esportiva Bavar

En la present edició del 2019, Marc André ter Stegen apadrinarà el llibre que es ven a les botigues d'El Corte Inglés. Els beneficis obtinguts es destinaran a un projecte social vinculat a la Fundació Pare Manel que es realitza a través de l’Associació Esportiva Bavar per fomentar la integració social dels infants i dels joves mitjançant la pràctica esportiva. La tasca social i educativa de l’associació té la finalitat principal de transformar l’ambient personal i social en el qual es desenvolupen els infants i els joves. Aquest objectiu s’aconsegueix gràcies a la formació d’equips on els infants i els joves es relacionen entre ells, amb els entrenadors i els delegats, que s’erigeixen com a referents educatius per als participants.

L’Associació Esportiva Babar té 19 equips de futbol sala i bàsquet. D’aquests, 12 són escolars i els set restants, federats. Els conjunts estan integrats per un total de 234 infants i joves amb edats compreses entre els 6 i els 18 anys. A través de la pràctica esportiva, els participants treballen valors com la responsabilitat, el respecte, l’amistat o la creativitat.

Companys de viatge de la Fundació Barça

La Fundació del FC Barcelona es va sumar a aquesta iniciativa declarant un partit de Lliga com el ‘Partit del llibre solidari’ per promocionar aquest projecte. En aquest partit, una representació de l’entitat beneficiària es pot fer una fotografia amb els jugadors blaugrana abans del partit i representants de les entitats col·laboradores i dels periodistes impulsors lliuren al president un exemplar del llibre a la Llotja President Suñol.

Declaracions de Marc-André ter Stegen:

"Aquesta és una iniciativa molt bonica, estic molt satisfet de formar part d'aquest projecte. Quan el Pare Manel em va explicar la feina que feia, hi vaig voler formar part per ajudar-lo. Amb un gest petit es poden canviar moltes coses. La Fundació Pare Manel m'ha ensenyat que jo puc tornar la sort que tinc a molta gent, ja que soc i em sento una persona més de Barcelona. Quan jo era petit, vaig començar a camps de futbol on no importava el color de la pell dels nens, d'on venien, on havien nascut...era un joc de nens. I aquesta és la feina que s'ha de fer, a llocs com Nou Barris... Espero que la Fundació Pare Manel pugui canviar moltes vides.

Ter Stegen presenta el llibre Relats Solidaris de l'Esport
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut