Benfica-FC Barcelona. Sabies que...

Benfica-FC Barcelona. Sabies que...

El partit d’aquest dimarts, corresponent a la segona jornada de la Champions, l’envolten un munt de curiositats històriques entre dos dels clubs amb més tradició europea

- Quan aquests equips s’han trobat al torneig, un dels dos ha quedat campió de la màxima competició continental: els portuguesos el 1961 i els catalans el 1992 i el 2006.

- Precisament, Benfica i Barça es van veure les cares a la final del 61, d’infaust record per als blaugrana, que es van estavellar fins a quatre cops als pals quadrats de Berna

- Víctor Valdés i Iniesta són els dos únics membres de l’actual plantilla barcelonista que van jugar a l’estadi Da Luz, el 2006. Xavi i Messi estaven lesionats i Puyol, sancionat.

- L’última visita culer a Portugal va ser a la temporada2008/09, quan l’equip va guanyar l’Sporting Club per 2-5. Van marcar Piqué i Messi, entre d’altres.

- De totes maneres, el darrer enfrontament del Barça amb un club lusità va ser a la Supercopa europea del 2011 contra el Porto (2-0).

- En les últimes quatre temporades, el Barça suma 11 victòries, 10 empats i 3 derrotes en partits a domicili a la Lliga de Campions.

- El Benfica ha disputat 200 partits a la Copa d’Europa i ha marcat 348 gols. El Barça n’ha jugat 234, amb 462 dianes.

- Les 120 passades completades de Xavi de 140 intentades van suposar els registres més alts de la primera jornada en els dos apartats.

- El Barça és l’equip que menys faltes va cometre en el primer partit de la competició (4).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut