Kyle Maynard emmudeix la Masia

Kyle Maynard emmudeix la Masia

Un dels esportistes discapacitats més admirats del món, un exemple de superació, ha deixat bocabadats els joves esportistes del planter blaugrana Maynard: “El meu missatge és molt clar. No és un missatge fàcil de viure. No hi ha bones excuses”

L’autor del llibre ‘Sense excuses’, que diumenge va conèixer els jugadors del primer equip del FC Barcelona, ha ofert aquest dilluns al vespre una xerrada a la Masia davant l’atenta mirada de les plantilles del Juvenil B, el Cadet A i B, l’Infantil A i alguns membres del Barça B i altres seccions del Club. Kyle Maynard, de 26 anys, pateix una amputació congènita –sense braços a partir dels colzes i sense cames a partir dels genolls‒, però això no li ha impedit dur a terme una vida plena de reptes, i s’ha convertit així en un clar exemple de superació.

L’americà s’ha dirigit als joves esportistes del planter blaugrana i els ha parlat sense embuts: “El meu missatge és molt clar. No és un missatge fàcil de viure. No hi ha bones excuses”. “Tots tenim excuses, fins i tot Leo Messi o jo mateix, però aquestes excuses no es poden convertir en limitacions en la teva vida, no et poden apartar dels teus somnis”, ha afegit.

Motivació personal

“A vegades ens deixem portar per les emocions i no sempre posem tot el cor en el que fem. Tots tenim pors, coses difícils de superar, però se superen”, ha explicat Maynard. El protagonista de la xerrada va estar a punt de deixar-ho tot quan només tenia 10 anys: “Estava a punt de suïcidar-me. Pensava en com seria la meva vida, sempre depenent de tothom. Sé, per tant, què és estar en aquest costat fosc i tenir pors. No obstant, també sé que el temps pot curar moltes coses físiques i el dolor”.

Per Maynard la clau és buscar un objectiu i adonar-se que no hi ha bones excuses per aconseguir-lo: “Ens hem de preguntar per quin motiu som aquí i què podem fer per deixar el planeta millor del que l’hem trobat. Aquesta és la font de força més profunda que hi ha dins nostre”. L’últim repte del mateix Maynard ha estat pujar el Kilimanjaro, una experiència no exempta de dubtes i de mals moments però que, un cop més, va superar.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut