El futbol del Barça ja meravellava... fa cent anys!

El futbol del Barça ja meravellava... fa cent anys!

El 20 d’abril del 1919 es va disputar un Reial Societat-Barça que va acabar amb els elogis del defensa de la Reial Mariano Arrate cap al joc culer

El bon joc s’ha sabut apreciar tota la vida, també fa cent anys. El 20 d’abril del 1919, el Barça va derrotar a domicili la Reial Societat per 1-3, duel corresponent a la tornada dels quarts de final del Campionat d’Espanya. A l’anada, disputada una setmana abans al camp del carrer Indústria, l’equip blaugrana s’havia imposat per un clar 6-0.

Diuen les cròniques que els barcelonistes van protagonitzar un abassegador recital al vell camp d’Atotxa, fins al punt de ser aclamats de manera entusiasta pels mateixos seguidors donostiarres. El recital devia ser de tal importància que, un cop acabat el matx, el mític defensa de la Reial Mariano Arrate va confessar de manera molt cavallerosa: "Aún, hasta hoy, no había visto jugar al fútbol".

Aquell dia, el 20 d'abril de fa cent anys, van jugar aquests equips:

Reial Societat: Eizaguirre, Carrasco, Mariano Arrate, Amador Arrate, Valverde, Miguel Arrate, Olegario, Arbide, Trimborn, Fernández i Imaz.

FC Barcelona: Bru, Reguera, Costa, Torralba, Sancho, Blanco, Viñals, Lakatos, Martínez, Alcántara i Sagi.

Gols: 1-0: Mariano Arrate (min 10, penal). 1-1: Martínez (min 35). 1-2: Alcántara (min 70). 1-3: Martínez (min 85).

Aquest dissabte es compleix el centenari d’aquella lapidària frase d’Arrate, i, casualitats del destí, es juga un Barça-Reial Societat de Lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut