La Fundació del FCB col·labora amb el projecte ‘Relats solidaris de l’esport’

La Fundació del FCB col·labora amb el projecte ‘Relats solidaris de l’esport’

El Club promocionarà aquesta iniciativa declarant un partit de Lliga com el ‘Partit del llibre solidari’

El projecte solidari del periodisme esportiu arriba a la desena edició amb un llibre apadrinat pel blaugrana Gerard Piqué i que comptarà amb la col·laboració de la Fundació del FC Barcelona, representada durant l’acte de presentació d’avui per Ramon Pont, directiu del Club i vicepresident de la Fundació.

És la primera vegada que l’entitat blaugrana se suma a aquesta iniciativa solidària que un grup de periodistes esportius catalans van començar fa deu anys per ajudar les persones que necessiten recursos i atenció, persones que pateixen malalties, persones, en especial els nens i els adolescents, que necessiten ajuda. En la present edició, l’entitat beneficiària dels ‘Relats solidaris de l’esport’ serà l’Hospital de Neurorehabilitació Institut Guttmann, del qual és doctora responsable de la unitat de danys cerebrals Montserrat Bernabeu, mare de Gerard Piqué.

Els periodistes van recórrer a la imaginació i al millor que saben fer, contar històries, per tirar endavant aquesta iniciativa que ha tingut molts companys de viatge al llarg d’aquests primer anys. Companys en forma de padrins, sempre relacionats amb el primer equip del Barça, i també de patrocinadors i entitats col·laboradores que han posat el seu granet de sorra per construir aquest castell d’il·lusions que cada any s’ha fet més gran i més fort. L’aventura es va iniciar el 2005 amb Samuel Etoo com a padrí i a benefici de la Fundació Campaner, que lluita contra la malaltia del noma, i els van seguir Carles Puyol i Iván de la Peña (Departament de Cirurgia i Oncologia Pediàtrica del Vall d’Hebron), Frank Rijkaard (Casal dels Infants del Raval), Leo Messi (Associació Catalana Síndrome X Fràgil), Xavi (USP Fundación Álex), Pep Guardiola (Payasos sin Fronteras), Andrés Iniesta (Asociación Sanfilippo), David Villa (Hospital Sant Joan de Déu) i Éric Abidal (Associació Catalana de Fibrosi Quística).

La Fundació del FCB se suma a la iniciativa a partir d’aquesta edició i la propera temporada, el Club declararà un partit de Lliga com el ‘Partit del llibre solidari’ per promocionar aquest projecte a través dels seus mitjans de comunicació. L’Institut Guttmann també realitzarà una jornada en les instal·lacions del Club amb la col·laboració de la Fundació.

Gerard Piqué explica en el seu pròleg que mai oblidarà quan la seva mare Montse de petit li explicava què és el que feia quan anava a treballar a la Guttmann. “El que fem és ajudar a començar noves vides”, li deia. Però el petit Gerard no ho va entendre fins que ho va veure amb els seus ulls. “Per això, com diu la meva mare, es tracta d’ajudar molta gent per començar una nova vida. La seva segona vida. Es tracta, en realitat, que tots junts trenquem les cadenes”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut