Anadolu Efes – Barça Lassa: El primer punt és turc (75-68)

Els de Pesic cauen derrotats en el primer partit dels quarts de final de l’Eurolliga

El Barça Lassa de bàsquet no ha pogut guanyar en el primer partit de la sèrie dels quarts de final de l’Eurolliga (75-68). Els de Pesic han caigut derrotats contra l’Anadolu Efes a Istanbul en un partit amb una anotació baixa en què els turcs sempre han anat per davant en l’electrònic. Així, els 12 punts d’Heurtel i Pangos i els 14 de Tomic no han estat suficients per sumar el primer punt. D’aquí unes 48 hores, però, els blaugrana tornaran a intentar assaltar el Sinan Erdem Arena per enviar l’eliminatòria al Palau Blaugrana amb l’1-1.

Obert fins al final, però el triomf acaba sent local

La derrota no amaga que el Barça ha lluitat durant els 40 minuts. Els de Pesic, però, han acabat arrossegant uns minuts inicials amb molt poc encert i una pèrdua de ritme en el tercer quart. Perquè els catalans no han tingut un bon inici, amb un Efes més còmode i amb més encert (15-4, min 5), que ha posat la directa (26-15, min 10) en l’inici.

Tot i que el Barça ha pogut reaccionar, i ha aconseguit posar el 32-32 amb una acció d’ Smits després de 10 punts de Pangos i d’enfortir la defensa, la igualtat en l’electrònic no s’ha pogut mantenir ni abans del descans (40-36, min 20) ni després. Un triple de Moerman i un altre de Dunston, així com les bones accions dels dos jugadors de l’Efes, han estat clau per neutralitzar els vuit punts de Tomic a la represa i per entendre el 58-49 del tercer quart. A més, l’aparició final de Larkin, amb dos triples i una cistella de dos (66-55, min 35) han acabat de fer mal.

Malgrat que el Barça s’ha intentat refer, i dos punts d’Heurtel, dos més de Blazic i un triple de Hanga han reduït la diferència fins als cinc punts (71-66, min 39), els de Pesic han acabat caient en el primer partit dels quarts (75-68, min 40). Tindran una segona oportunitat el proper divendres, amb el segon partit de la sèrie entre l’Efes i el Barça. Encara queda molta lluita, i el Barça ja pensa en guanyar la propera batalla.