La Fundació impulsa el tercer Festival FutbolNet a Rio de Janeiro

La Fundació impulsa el tercer Festival FutbolNet a Rio de Janeiro

La comunitat del Complexo da Maré s’aboca en aquest projecte de foment de valors a través del futbol que beneficia anualment més de 350 nens i nenes de la zona

Més de 500 infants i joves d’entre 5 i 17 anys van participar aquest cap de setmana passat en el tercer Festival FutbolNet que la Fundació FC Barcelona va posar en marxa al Complexo da Maré de Rio de Janeiro, al Brasil.

La festa es va dur a terme a la Vila Olímpica da Maré, la instal·lació esportiva més important d’aquesta zona de la ciutat, on també s’aplica setmanalment el projecte FutbolNet. Des de les vuit del matí i fins ben entrat el migdia de dissabte, els valors van ser els protagonistes a través de diversos minitornejos de futbol i altres activitats lúdiques que van donar a conèixer la filosofia d’aquest projecte de la Fundació.

Aquests festivals són una cita lúdica que reuneix els beneficiaris del projecte FutbolNet  i que convida també la resta de la comunitat, especialment les famílies dels beneficiaris, a descobrir aquesta activitat i a sentir-se’n una part activa.

Des del 2012 la Fundació aplica amb èxit aquest programa de foment de valors a la ciutat carioca, un projecte ja consolidat en aquest territori que, a més de l’alta implicació dels seus beneficiaris i les seves famílies, ha generat interès en les entitats locals. Al projecte hi participen, de l’abril al desembre, 360 nens i nenes d’entre 6 i 12 anys, en dues sessions setmanals.

La Fundació té la voluntat de traslladar aquesta metodologia educativa als infants que es troben en un alt risc d’exclusió social, sigui quin sigui el lloc del planeta on es trobin. És per aquest motiu que es va escollir el Complex da Maré; una de les zones més pobres de Rio de Janeiro, que compta amb una població d’uns 150.000 habitants i està compost per 16 faveles. La Fundació implementa FutbolNet en aquesta zona amb la col·laboració de la Fundació MAPFRE, entre altres institucions locals.

FutbolNet és una metodologia pedagògica que pretén educar els infants i els joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva. El projecte fa incidència en cinc valors, marcats com a essencials per al desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc: l’esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l’ambició. El monitors tutelen el joc sense amonestar i fomenten el diàleg entre els participants perquè tots ells valorin i analitzin la part positiva i la part negativa de les seves actituds amb l’objectiu de millorar-les també fora del terreny de joc.

En l’actualitat el projecte arriba a més 100.000 beneficiaris de tot el món i s’aplica a Catalunya, l’Argentina, el Brasil, Mèxic, Oman, l’Aràbia Saudita, l’Iraq, Qatar i una trentena de països africans.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut