Bartomeu rep a la Llotja els joves nord-americans convidats per la Fundació

Bartomeu rep a la Llotja els joves nord-americans convidats per la Fundació

El grup també va poder gaudir d’una sessió especial de ‘FutbolNet’ a la Ciutat Esportiva i del partit del Trofeu Joan Gamper contra la Sampdoria

El president Josep Maria Bartomeu, acompanyat del vicepresident primer Jordi Cardoner, va rebre aquest dimecres a la Llotja del Camp Nou el grup d’adolescents novaiorquesos que estan fent aquests dies una estada a Barcelona convidats per la Fundació.

Aquesta recepció institucional va posar el punt final a una jornada intensa que va començar a primera hora de la tarda a la Ciutat Esportiva, on els joves van poder participar en una sessió especial del projecte ‘FutbolNet’ que va servir-los per descobrir el funcionament d’aquesta metodologia educativa de foment de valors que la Fundació aplica a una cinquantena de països del món. Els estudiants van quedar gratament sorpresos pel vessant solidari de la Fundació FC Barcelona i van mostrar-se molt agraïts i afortunats d’haver pogut participar en una sessió d’aquest projecte en un espai tan privilegiat. Marcos Mandojana, cònsol general dels Estats Units a Barcelona, els va acompanyar durant la tarda i va seguir les evolucions sobre la gespa dels seus compatriotes.

Després d’aquesta activitat esportiva, el grup va desplaçar-se al Camp Nou per assistir al partit Barça-Sampdoria del Trofeu Joan Gamper. Una experiència nova per a ells que mai oblidaran, com a bons amants del futbol que són. En acabar el partit, Josep Maria Bartomeu i Jordi Cardoner van rebre’ls a la Llotja i els van agrair la seva presència a la ciutat. El president els va recordar que el FC Barcelona, més enllà de la visió competitiva de l’esport, té com a objectiu utilitzar el futbol com a eina educativa entre els joves; una feina que posiciona l’Entitat com el Club dels nens al món.

Esport per al desenvolupament

La Fundació FC Barcelona considera l’esport com un poderós vehicle per a la inclusió social, la igualtat de gènere i l’apoderament del jovent. L’objectiu és contribuir a millorar la societat, i transmetre valors que sumen. Per aquest motiu impulsa projectes com ‘FutbolNet’, una metodologia pedagògica que pretén educar els infants i els joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva. El projecte fa incidència en la resolució pacífica de conflictes, la reducció de les conductes agressives, la transmissió d’hàbits saludables, la inclusió de gènere, la disminució del fracàs escolar i la inclusió social.

En l’actualitat, el projecte arriba a més de 100.000 beneficiaris de tot el món i s’aplica a Catalunya, l’Argentina, el Brasil, Mèxic, Oman, l’Aràbia Saudita, l’Iraq, Qatar i una quarantena de països africans.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut