Presentada la Barça Academy World Cup 2019 by Rakuten

Presentada la Barça Academy World Cup 2019 by Rakuten

La vuitena edició de la competició torna a superar el rècord de participants, amb més de 2.100 nens i nenes de 6 a 14 anys dels cinc continents

Aquest divendres s’ha presentat la Barça Academy World Cup 2019 by Rakuten a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. La competició, que viurà la seva vuitena edició, se celebrarà a partir del dilluns 15 al dijous 18 d’abril en tres centres de competició: la Ciutat Esportiva Joan Gamper, el Miniestadi i els seus camps annexos i el CEM Arístides Maillol. 

El jugador del primer equip de futbol del FC Barcelona Rafinha Alcántara exercirà les funcions de padrí i serà l'encarregat de fer el lliurament dels trofeus de campions durant el dijous 18 d’abril.

Serà una competició que tornarà a batre rècords. Més de 2.100 nens i nenes de 6 a 14 anys dels cinc continents tornaran a citar-se a les instal·lacions del FC Barcelona. 

Enguany seran un total de 188 equips els que hi prenguin part i superaran en un 10% la xifra de 172 assolida la temporada passada. A més, també hi haurà rècord de països participants amb un total de 23, superant els 22 del 2018. En aquesta ocasió se sumaran tres països nous: Mèxic (Barça Academy Puebla), Zàmbia (Barça Academy Lusaka) i Costa Rica. Aquests equips, que jugaran un total de 650 partits durant les quatre jornades de competició, representen un total de 51 Barça Academy i Barça Academy Camps de tot el món.

La cerimònia inaugural de la competició aplegarà prop de 8.000 persones entre esportistes i familiars a les instal·lacions del Miniestadi durant el matí del dilluns 15 d’abril. Un cop acabada, començarà a rodar la pilota per posar en marxa els quatre títols en joc, a les categories sub-8, sub-10, sub-12 i sub-14. Les finals de la competició tindran lloc el dijous 18 d’abril a partir de les 11.30 h, i a continuació es farà el lliurament de trofeus.

Declaracions de Carles Martín, director del projecte Barça Academy

“Aquesta és una setmana important per al projecte Barça Academy. I és que aquest any tornem a batre un rècord, ja que comptarem amb la participació de 2.100 nens de 6 a 14 anys, que representen un total de 51 Barça Academy i Barça Academy Camps de tot el món. Aquests dies es jugaran 650 partits i comptarem amb 188 equips entre les quatre categories, i tots ells podran gaudir d’una experiència Barça total durant una setmana”.

Declaracions de Guillermo Amor, responsable de Relacions Institucionals i Esportives del FC Barcelona

“Durant quatre dies podrem veure nens de tot el món que, amb les seves petites diferències culturals i regionals, juguen a futbol segons l’estil de joc  Barça. Tot això es possible gràcies a la feina de les Barça Academy, que compten amb directors de projecte locals que s’encarreguen que, entrenament a entrenament, se segueixin les directrius que marquem des de Barcelona”.

Roda de premsa de presentació Barça Academy World Cup 2019 by Rakuten

Declaracions de Xavier Vilajoana, directiu del FC Barcelona

“La Barça Academy World Cup és una festa per a tots. Jo, com a pare de jugadors de la Barça Escola, estic molt orgullós que cada any puguem fer aquesta gran festa del futbol seguint el nostre estil de joc a casa nostra. Així mateix, el fet que cada any un jugador del primer equip apadrini el torneig, és una bona manera d’unir més els petits amb el Club”.

Declaracions de Pau Vilanova, directiu del FC Barcelona

“Ens sentim molt orgullosos d’aquesta vuitena edició del torneig, ja que el projecte Barça Academy és de gran importància dins del Club. Ja som presents als cinc continents amb 49 Academys i hem aconseguit, a més, consolidar uns tornejos regionals que es juguen a Àsia-Pacífic i a Las Américas”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut