La Fundació Barça i el programa 'FutbolNet' al Líban, protagonistes al diari 'The Guardian'

La Fundació Barça i el programa 'FutbolNet' al Líban, protagonistes al diari 'The Guardian'

El diari destaca la tasca que la Fundació Barça realitza a través del programa 'FutbolNet' entre els joves refugiats sirians al Líban i com aquest projecte ajuda a fomentar la integració i l’empodarament de les noies a través de l’esport

Sota el títol ‘We are supehero girls here: how football is helping Lebanon’s refugees’, la periodista Suzanne Wrack, especialista en futbol femení d’aquest prestigiós rotatiu britànic, relata com a través de FutbolNet s’estan treballant la integració i valors com el respecte i la tolerància. L’article, a més, posa èmfasi en l’esforç que s’està realitzant per a promoure la formació d’entrenadores, facilitant així la inclusió de les noies –que ja representen el 30 % del total dels participants– en les activitats previstes dins el programa. 

THE GUARDIAN

Wrack, que va viatjar amb la Fundació Barça fins a la Vall del Bekaa, prop de la frontera amb Síria, també recull en l’article diferents testimonis. Entre ells, el de Karime Akrouche, entrenadora de FutbolNet, qui relata: “Els nois no acceptaven la idea de jugar amb noies. Jo els ensenyava que podia jugar per desafiar l’estereotip que tenien sobre la imatge d’un futbolista. Vaig resoldre la situació creant i entrenant un equip únicament amb jugadores i vam organitzar un partit amb un equip de nois entrenats per un home. Saps qui  va guanyar al final? L’equip de les noies. Així vam acabar amb el problema. Els vam ensenyar que les noies poden jugar i això els va ajudar a començar a acceptar-les”.

L’article també posa de relleu com des de 2016 més de 1.300 nens i nenes han pogut participar en les sessions organitzades en diferents indrets de la vall. D’ells, un 70% són refugiats. Així mateix, la metodologia de FutbolNet també s’ha incorporat en els programes esportius de diferents escoles del país, arribant a més de 6.000 nens, dels quals un 75% són d’origen libanès i un 25% d’origen sirià.

The Guardian_2

Fomentar l’empoderament de les dones

El 40% dels entrenadors de FutbolNet a la regió són dones que posen en pràctica la metodologia entre els col·lectius de nenes. Per a algunes d’elles aquesta és la seva única oportunitat de participar en activitats esportives. El programa contribueix a normalitzar el paper de les dones en l’entrenament i el seu lideratge en un territori on encara existeixen importants barreres relacionades amb la igualtat i la presència de les dones en la pràctica esportiva.

Millorar la vida dels nens i nenes en un context vulnerable a través del futbol

Des de l’any 2016 la Fundació Barça treballa a la Vall del Bekaa la metodologia FutbolNet, el programa social i educatiu destinat a fomentar el benestar emocional i la inclusió dels joves més vulnerables. La implementació del programa ajuda a integrar el refugiats amb la població autòctona libanesa. El programa també es du a terme a Grècia i al sud d’Itàlia.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut