Cap Cana celebra un segon Torneig Internacional FCBEscola Las Américas de rècord

Cap Cana celebra un segon Torneig Internacional FCBEscola Las Américas de rècord

Les instal·lacions de Los Establos de Cap Cana rebran prop de 500 nens i nenes de 8 a 13 anys representant 13 FCBEscoles i FCBCamps de 7 països diferents

Per segon any consecutiu, els camps de gespa de Los Establos de Cap Cana (República Dominicana) acolliran la celebració del Torneig Internacional FCBEscola Las Américas, una competició regional entre les diferents FCBEscoles del continent americà i que també compta amb la participació de les escoles japoneses i la de Barcelona. Aquesta segona edició, que arrenca aquest divendres 15 de desembre, serà de rècord, ja que augmentarà en més d’un 30% el nombre d’equips participants respecte a l’edició de l’any passat. L’FCBEscola Katsushika Rakuten i l’FCBEscola Barcelona han estat les primeres a arribar a l’illa caribenya per començar a preparar-se per a la competició.

La segona edició del torneig, l’únic que se celebra fora de les instal·lacions del FC Barcelona, comptarà amb un total de 38 equips integrats per mig miler de nens i nenes entre els 8 i els 13 anys que representaran 7 països i 13 FCBEscoles i FCBCamps diferents. Aquesta reunió esportiva i lúdica dels jugadors de la família FCBEscola reunirà en tres jornades al país dominicà esportistes arribats del Japó (FCBEscola Fukuoka Rakuten i FCBEscola Katsushika Rakuten), el Brasil (FCBEscola Rio de Janeiro), Colòmbia (FCBEscola Bogotà), Guatemala (FCBEscola Guatemala), els Estats Units (FCBEscola Austin, FCBEscola Charlotte, FCBEscola Chicago, FCBEscola Charlotte i combinats formats per jugadors seleccionats dels FCBCamps americans), FCBEscola República Dominicana i FCBEscola Barcelona.

La cerimònia inaugural tindrà lloc al bell mig del camp de polo de Los Establos de Cap Cana aquest divendres 15 de desembre a les 9.00 h, tot just una hora abans que la pilota comenci a rodar amb els primers partits de la categoria de Formació, i estarà presidida per la directora de l’FCBEscola República Dominicana, Fabeka Lebrón, i pel director de Projecte Internacional FCBEscola d’Amèrica i Orient Mitjà, Fredi Martín. Les finals del segon Torneig FCBEscola Las Américas tindran lloc al mateix escenari diumenge 17 a partir de les 12.00 h del migdia.

 

Gran creixement de participació

Aquesta segona edició ve marcada per un gran augment de la participació respecte de la celebrada a les mateixes instal·lacions tot just fa un any. Especialment, ha crescut el nombre de participants a la categoria de Formació (nascuts els anys 2008 i 2009), que ha comptat amb 4 nous equips, així com de la de Competició (nascuts els anys 2004 i 2005), que ha doblat el nombre d’inscrits passant dels 6 del 2016 als 12 d’enguany.

 

No només un torneig de futbol

La riquesa paisatgística i cultural de la regió on tindrà lloc el torneig també podrà ser gaudida pels joves participants, que a més de la competició esportiva també podran visitar diversos enclavaments naturals protegits per completar la seva experiència a la República Dominicana. Aquestes activitats també promouran la germanor i el treball en equip entre els nens i nenes de les diferents escoles.

A més, durant els moments d’espera entre partit i partit també es posaran en marxa diverses competicions i activitats que fomentaran les amistats entre els esportistes de tres continents diferents. Entre d’altres hi haurà un campionat al videojoc Pro Evolution Soccer, hi haurà un Gatorade Bottle Challenge, un Gatorade Soccer Ping Pong, un espai lounge de Nike i diferents competicions per millorar les habilitats dels jugadors.

 

Ivan Rakitic i Jordi Alba, protagonistes dels vídeos del Torneig

Els jugadors del primer equip del FC Barcelona Ivan Rakitic i Jordi Alba han estat els protagonistes de la campanya de promoció del torneig que s’ha pogut veure a les xarxes socials de l’FCBEscola i del Club durant les dues setmanes prèvies a la competició. També han participat diferents esportistes de les FCBEscoles que prendran part en el torneig animant que ningú no es perdi l’esdeveniment, fent una jugada global i recordant a tots els seus companys els consells de darrera hora per passar-ho molt bé a la República Dominicana.

 

Seguiment de la competició per les xarxes socials

El Torneig Internacional FCBEscola Las Américas podrà seguir-se de forma online mitjançant la informació, les galeries d’imatges i els vídeos que s’aniran compartint als comptes de les xarxes socials oficials de l’FCBEscola:

Facebook: www.facebook.com/FCBEscola

Twitter: www.twitter.com/FCBEscola

Instagram: www.instagram.com/FCBEscola

El hashtag oficial de la competició és #FCBEscolaAmericas 
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut