Barça Regal UNES, Campió de la Copa Catalunya

El bàsquet en cadira de rodes blaugrana venç a Girona el Mifas-Esplais per 35 a 46 i s’emporta el títol català

El Barça UNES afrontava el partit amb l’experiència dels dos partits de la temporada a la lliga nacional, en què els blaugrana s’havien imposat amb claredat. El partit tenia, a més, una gran càrrega emocional per diversos motius. D’una banda, l’emoció de poder guanyar un títol aquesta temporada. De l’altra, el comiat del nostre entrenador, Roger Gisbert, que deixa la banqueta aquesta temporada.

Reverteixen l’inici

El partit va començar bastant malament per al Barça UNES, amb errors tant davant cistella com en defensa, i va quedar un parcial de 7 a 1 en contra en el minut 6.

A partir d’aquí, els blaugranes van començar a treballar més la defensa i a encertar algunes cistelles. Amb un parcial de 0 a 9, el primer quart es va saldar amb un marcador favorable de 7-10.

Al segon quart l’entrenador va canviar tot el cinc inicial, però continuàvem jugant al ritme que interessava al Mifas Esplais, sense contraatacs, sense el joc ràpid que sabem fer, sense defenses dures i amb poc encert a cistella, deixant que l’equip gironí s’apropés al marcador. En arribar a la mitja part el resultat era de 18-21.

Triomf a la butxaca

Durant el tercer quart es va seguir en la mateixa línia, amb atacs precipitats, poc joc d’equip, defensa massa tova i deixant molts rebots ofensius a l'equip de Mifas, que, amb el seu joc d’equip, no permetia que ampliéssim la distància al marcador. Aquest quart es va tancar amb un marcador favorable de 27-31.

A l’últim quart van continuar els errors, sense ajudes en defensa i amb poca claredat en atac, jugant sense contraatacs i amb una defensa poc agressiva. Al minut 5 el marcador era molt ajustat, de 33-35. Va ser a partir d’aquest minut que l’equip gironí va mostrar-se més desgastat físicament i el Barça Regal UNES va poder anar fent cistelles i allunyar-se al marcador. Va finalitzar el partit amb un resultat de 35 – 46 i va guanyar un partit molt espès dels blaugranes.