Barça Lassa – Buducnost VOLI: Cinquena plaça assegurada (95-83)

Hanga i Smits tomben la tempesta de triples montenegrina per donar un triomf molt elaborat als de Pesic

El Barça Lassa ha superat al Buducnost VOLI en la 29a jornada de la fase regular de l’Eurolliga. Liderats per Hanga i Smits, un gran inici de quart període ha assegurat la victòria culer en un matx llarg i on el rival, molt encertat des del perímetre, no ha claudicat fins als últims minuts.

Als de Pesic els hi ha costat entrar al matx. I l’equip dirigit per Jasmin Repesa ho ha aprofitat. Amb el Barça Lassa deu punts per sota (6-16) Hanga (18 punts i 26 de valoració) ha esperonat l’equip i el Palau (12-18, min. 7). I una falta antiesportiva de Norris Cole a l’aler hongarès ha encès els ànims. Aquest fet ha permès al Barça Lassa endollar-se i finalitzar el quart 21-22 després d’un triple de Smits.

Smits agafa el relleu de Hanga

Un triple de Ribas només iniciar-se el segon període ha donat el primer avantatge al Barça Lassa (24-22, min. 11). I un parcial de 17-7 liderat per un Rolands Smits pletòric ha capgirat el duel (38-29, min 14). El conjunt montenegrí, però, amb els triples de Bell i Nikolic han marxat al descans per davant al marcador (44-46). Els visitants han iniciat la segona meitat amb dos triples més, però de nou Hanga, autor d’un 2+1 inversemblant per remuntar el matx, ha assumit la responsabilitat de liderar l’ofensiva culer per tornar l’avantatge al Barça Lassa (55-52, min. 24).

Heurtel agita l’ofensiva culer

El partit ha entrat en un tram d’intercanvi de cistelles, sempre amb els de Pesic manant a l’electrònic (64-61, min. 28) amb un Heurtel molt destacat. Tot i els triples de Nikolic (20 punts al final del tercer període), un triple de Singleton ha col·locat el 73-69 amb què s’ha arribat al darrer quart.

Treball per assegurar la victòria

Dos triples consecutius de Kevin Pangos han obert escletxa al marcador només començar el quart període (79-69, min. 32). Tot i això, cap dels dos equips ha aconseguit manar i el joc s’ha desenvolupat a ratxes, sempre amb els culers per davant (85-76, min. 36).

I en els últims minuts, el Barça Lassa ha assegurat el triomf. Amb una defensa molt activa i amb Hanga com a epicentre ofensiu, els de Pesic han anotat amb fluïdesa per enfilar-se fins als 95 punts. Així doncs, amb aquesta victòria, el Barça Lassa serà cinquè de la taula a falta del matx contra el Khimki i s'enfrontarà a l'Anadolu Efes, quart classificat, al Playoff.

Fitxa del partit

FCB, 95
Buducnost, 83

Barça Lassa: Heurtel (7), Kuric (6), Hanga (18), Singleton (6), Tomic (11) –cinc inicial- Pangos (8), Ribas (3), Rolands Smits (14), Pustovyi (6), Oriola (8), Claver (3).

Buducnost VOLI: Jackson (9), Gordic (11), Bell (11), Nikolic (25), Barovic (9) –cinc inicial- Norris Cole (9), Clarke (4), Sehovic (2), Popovic (-), Williams (3).

Parcials: 21-22, 44-46, 73-69 i 95-83.

Àrbitres: Carmelo Paternico, Petri Mantyla i Saulius Racys.

Incidències: 4784 espectadors al Palau Blaugrana. S’ha guardat un emotiu minut de silenci en memoria de l’avi d’Adam Hanga.